zondag 15 mei 2016

en altijd op zondag als er nog een andere zondag aanvast zit

Het is gek, de hele dag niets aan de hand, maar net als ik mijn moeder wil gaan bellen, is mijn telefoon helemaal dood.. hij doet niets meer...

Dus ja wat nu, ineens ligt ook het internet eraf. dus wat zou er kunnen zijn
Het eerste wat je bedenkt is natuurlijk dat er een storing is bij Ziggo, maar nadat ik via mijn telefoon, via dure wifi, eindelijk het klantennummer had bereikt, inmiddels al wist dat ik als ik mijn stroom er af gooide dat ik dan weer een hele tijd moest wachten maar dan toch geen verbinding kreeg.
De klantenservice gebeld,. Via het mooie nummer 1200 kan je dus niet bellen omdat je telefoon het niet doet dus je mag het proberen via het dure nummer 0900.. en dan nog wat.

Dus nadat ik ongeveer 20 minuten in de wacht had gezeten, kwam de lieve dame tot de conclusie dat mijn modem dus kapot was.. hij deed het niet meer.

Gevolg ik zou dus een nieuwe krijgen toegestuurd, die pas op zijn vroegst woensdag of anders donderdag zou komen, dus ik zou dan 4 dagen zonder internet zitten thuis, zonder telefoon en zonder tv. Kortom je zou kunnen zeggen ik ben van de wereld afgesloten en ben eigenlijk aan het kamperen, of zit tijdelijk in een soort van opvang voor contactarme mensen.

Natuurlijk komt de slimheid altijd te laat om de hoek kijken, nadat ik eerst zorgvuldig de nederlandse taal met een aantal nieuwe niet zo nette woorden heb verrijkt, schoot me te binnen dat ik in mijn studeerkamer nog een doosje had staan waarin iets zat van ziggo..... Dus ik even kijken en tot mijn stomme verbazing zie ik daar een nieuwe modem inzitten, incluis de niet nodige kabels en stekkers en uitleg.

Handig als ik soms ben heb ik dus maar meteen deze modem aangesloten, heb de computer opgestart en moest een code en een inloggegeven invoeren, wat ik maar heb gedaan en voila... ik kreeg bericht dat ik dus meteen blij kon zijn over 30 minuten was de boel weer klaar en kon ik weer het wereldwijde netwerk onveilig maken en weer tot de contactrijke mensen toetreden.

Heb nog we even een telefoontje er aan gewaagd omdat ik dacht dat dat moest omdat mijn wifi moest worden geactiveerd, kortom, wederom zat ik ongeveer een half uur in de wacht, wat wel mooi was want daardoor wist ik meteen, toen ik aan de beurt was dat het werkte en dat ik dus weer goed internet had. Ook de telefoon deed het heerlijk.

Dat vond ik wel heel stom dat dus de code eerst moet worden geactiveerd door ziggo omdat hij anders niet werkt. Daarnaast krijg ik meteen een nieuwe hd recorder zodat ik in de toekomst ook twee programma's tegelijk kan opnemen in plaats van maar 1, en het is stukken goedkoper met meer mb gebruik dan ik nu al niet op kan... dus het was zeer verhelderend

Tevens, het kan niet op, sturen ze alsnog de nieuwe modem voor het geval dat hij het weer gaat begeven..
en nu ben ik dus heel blij.

Maar het blijft een gegeven dat meestal op een zondag de dingen stuk gaan, of net de avond voor je op vakantie gaat, je koelkast het begeeft of wat dan ook, ooit bij mij een verstopping in het toilet een uur voor ik zou vertrekken naar Barca, maar een lieve vriendin is meteen gekomen en is in mijn huis gebleven om er voor te zorgen dat de loodgieter aan het werk kon, maar toch juist op dat soort momenten komen dit soort onhandige dingen voor.. maar het is dus nu opgelost,

En meteen had ik ook een blogje voor vandaag omdat dit een lummel dag was.. al hoewel, ik ben wel ongeveer 4 uur bezig geweest om het filmpje voor de ouderavond van de isk vorm te geven en te monteren.. maar daarover later een blogje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten