maandag 2 mei 2016

berlijn dag 1


Zoals was te verwachten, was ik vroeger wakker dan ik wilde, met als gevolg dat ik dus even goed moest nadenken over wat ik nog perse mee wilde maar ook of ik wel of niet alvast wat inkopen zou gaan doen voor als ik terug zou komen.
Natuurlijk heb ik dat even snel gedaan, het grote voordeel van naast de JUMBO wonen is dat je inderdaad heel snel even wat kan halen.  De reis ging goed en lekker, we hadde om 13.00 afgesproken bij de meeting point en dat ging dus ook goed.Ik had snel even een broodje gehaald omdat ik nog geen lunch had gehad, dus het was wel handig even wat te eten.  We hebben besloten om snel door de douane te gaan om daarna samen lekker in alle rust de tijd te hebben om gewoon bij te ketsen om rustig naar de gate te gaan, om het gedoe en de reprimande van de vorige reis naar Madrid te voorkomen. Tot onze verbazing mochten we onze bagage op een ouderwetse manier afgeven met persoonlijke aandacht, dit is ook wel bijzonder voor een keer, en ergens is dit veel leuker, is een aanrader voor de KLM  om dit weer in te voeren al begrijp ik ook best wel dat het veel tijd kost.  Maar het gaat wel leuker.

Na het afgeven van de bagage de douane, gek al heb je niets verkeerds bij je, toch bijzonder dat je een. Bepaalde spanning voelt.  Bij aankomst werden we doorverwezen naar een struise stevige dame, die met een, niet bij haar postuur passende stem, heel hoog bijna pieperig, ons op onze plek wees. Maar door intensief betast te zijn door een knappe. Man ik bij de douane, die een heel gesprek begon over waar ik heen gin, etc maar ja ik dacht alleen maar als ik maar fris ruik uit mijn mond dus een beetje afgeknepen geantwoord. wel jammer want ik had wel wat meer met hem willen praten, maar je kan niet alles hebben toch?

Natuurlijk gingen we gezellig aan de Strubuks we hadden tenslotte iets te vieren, terwijl Susan haar compressie sokken aanworstelde kreeg ik het toch wel enigszins het op mijn heupen, omdat we voor mijn gevoel laat waren alweer,,. Dus na de kop thee etc rustig naar de gate om er dit keer ruim op tijd aan te komen. Is ook wel een keer handig.

Ingecheckt en de reist kon beginnen. Dus de vliegreis is goed te doen slechts 55 minuten. Onderweg is er nog tijd voor een kopje thee en een snack, en oorpijn, op de een of  andere manier geeft Berlijn bij het landen altijd oorpijn.

Bij aankomst, helemaal verbaasd dat terwijl je dus naar de bagageruimte loopt je al zit dat de bagage op de band word gelegd, en je dus eigenlijk meteen al je bagage kan pakken, en dus weg kan gaan. Geweldig die Duitse grundlichkeit. Kan er geen genoeg van krijgen. Alles hadden we goed utgezocht en voor we het wisten waren we bij het hotel. Natuurlijk hebben we de nodige foto's gemaakt van de dingen die  we a gezien hebben mar dat maakt niet uit.
Het hotel is prachtig en dus itten we goed daar. Kamer met balkon heerlijk. Ruim bed. Een echte nesrsso maar dit ook warm water geeft voor thee dus helemaal geweldig

Straks naar de Pizzeria, en daarna nog wat  slenteren door de stad en dan zet d eerste dag er alweer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten