maandag 15 juni 2015

soms hoef je niet te huilen

 
Vanavond hadden we een vervroegd afscheidsfeestje van de isk, ln2. Dit deden we expres omdat we weten dat of woensdag of donderdag de Ramadan gaat beginnen, en je dan eigenlijk met die kinderen niet echt een feest kan geven met eten etc. Dit mogen ze toch niet dan.
Dus het moet vooral leuk zijn. We hadden besloten dat we dit keer ook de ouders zouden uitnodigen om ze wat te laten zien wat we zoal gedaan hadden in de loop van het jaar.
 
Met de leerlingen had ik een aantal stopmotionfilmpjes gemaakt. Die erg grappig waren, zeker die met het grapje op de wc, waarin een jongen het bordje jongens wc verandert in een meisjes wc en daarna weer terug naar jongens wc. terwijl er meisjes binnen zijn. Hilarisch was deze, net als een stel wat speelde dat ze door een slang werden achterna gezeten.
 
Daarnaast had ik met de ln2 groep een toneelstukje ingestudeerd. Het werd een toneelstukje uit 4 bedrijven, namelijk, 1 voor het eerst in de isk,, 2, hoe het nu is in de isk, het afscheid, de reunie 20 jaar later...
 
Het waren stukjes die door de groepen zelf helemaal verzonnen waren en wat hilarisch was om te zien.
 
De leerlingen werden door ons om half 6 ontvangen in ons restaurant waar we ze een drankje gaven als welkom, we gaven ze een mooi gedekte tafel met broodjes met sausjes, met appelmoes en met olijven, we mochten het restaurant gebruiken dit keer. Daarna kregen ze patat met een kroket of met kaassouflee, een ijsje als toetje.
 
Na het eten gingen we met elkaar naar mijn lokaal waar we de ouders ontvingen  om de feestavond te beginnen. We besloten om te beginnen met het lied Love shine a light, dit om zo ook stil te staan bij de mensen die er niet bij kunnen zijn, de mensen die we missen, die nog in hun land zijn waar het niet veilig is etc. Tijdens het lied hadden we 5 leerlingen die een kaars aanstaken voor het continent waar ze vandaan kwamen.  Zuid Amerika, Afrika, Europa, Midden Oosten en Azie. De leerlingen die die kaarsen aan mochten steken kwamen ook uit dat wereld deel. Zo mooi was dit, we hebben dus ook de kaarsen de hele avond aan gelaten om zo stil te staan bij wat er in de wereld gebeurd en dat we ze graag het licht willen geven,
 
Na het lied gingen de leerlingen zowel dansjes laten zien, als toneelstukjes, als de stopmotionstukjes. Nadat alles met veel enthousiasme was getoond besloten we om te stoppen, maar kregen eerst nog een geweldig leuk afscheid van de leerlingen van de ln2 groep, die met elkaar op het podium stonden en ons bedankten voor alles wat we voor ze hadden gedaan.
 
Het was een top avond, en voor het eerst heb ik niet gehuild maar hebben we gelachen en genoten van dat we nog samen zijn met nog 2 weken te gaan.. geweldig.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten