vrijdag 19 juni 2015

Gekkenwerk... en meer

 
 
Mensen die me wat langer kennen, weten ook dat als ik een week niet echt een gebeurtenis beschrijf die die week heeft plaatsgevonden, maar wat algemene blogjes laat verschijnen, dat ik het waarschijnlijk loei druk heb... toch wil ik het dan niet nalaten om de mensen die mij volgen met de blogs niets te laten weten. Ergens is het ook een soort van sociale controle of ik er nog wel ben.. En  Ja ik ben er nog... vraag nu even niet hoe, het was gekkenwerk deze week...
maar laat ik gewoon aan de hand van de foto's vertellen wat mijn week was...

 
Afgelopen donderdag en vrijdag zijn we weer gestart met Wensen en Grenzen in de bovenbouw. Een extra primeur is wel dat nu ook de afdeling TC mee doet. Die gaan nu voor het eerst meedoen met dit project en we moeten natuurlijk nog afwachten of het wel of niet aanslaat. De lessen die ik samen met vriendin Elizabeth heb voorbereid moeten nu blijken te werken of niet te werken. Dat weten we nooit. Dit keer hadden we andere onderwerpen dan de eerste keer in de derde klas DC, omdat we veel dingen moesten aanpassen. De Thema's die we aan hebben geboden zijn: Seksuele rolpatronen deel 2, met o.a aandacht voor soa's ( Juf wat zijn geniale wratten.. was een vraag? Terwijl de juf deze staat op te zoeken, roept een leerling, die het kan volgen op de i-pad, het lijkt wel of ze schoenen staat te kopen.. Waarop de juf zeg.. Zalando... kortom er is veel humor.. Net als dat ze een condoom tevoorschijn haalt.. en op leest XXL.. en dan naar een leerling kijkt.. humor. Ze leren er weer veel en je merkt ook dat het bij de mannen van TC aanslaat.
 
De lessen over  Leefstijl, cyberpesten, verslaving, doen het ook erg goed, de leerlingen worden toch weer even doordrongen van wat er zoal is en te koop is.
De lessen over o.a loverboys en grensoverschrijdend gedrag zorgen ook bij de mannen voor grote hilariteit.. dat vind ik toch wel humor om heerlijk te zijn..
 
Dit keer heb ik het project georganiseerd en opgezet maar draai niet echt mee. Behalve dan de vrijdagmorgen omdat de workshop docente haar vrije dag had en op Oerol zat.  Door de hele drukke week die ik had, kwam ik pas gisteravond heel laat erachter dat het toch wel handig zou zijn om even snel de PowerPoint over verslaving door te nemen. en dat was dus ook zo. Gelukkig weet ik aardig van over en van verslavingen over drugs en alcohol en ook over game verslaving dus het is niet zo vreselijk moeilijk. Maar die voorbereiding moest wel even gebeuren,
Daarnaast was ik elke ochtend vroeg op school om toch de laptops klaar te zetten, om de lokalen klaar te maken etc. Kortom veel te doen, dus. Daarnaast ging ik in de pauze snel even de lunch halen voor de mensen die de workshops verzorgden. Kortom nog veel werk ook achter de schermen.
Maar wat hebben we op school een gouden greep gedaan door dit te starten in de onderbouw, wat een mooi project is dit dat ook zijn doel haalt geweldig.

 
Met de muziek theater klas 2, hadden we bedacht dat we een film zouden maken als afsluiting, een soort van Holland got Talent. zodat een ieder daar zijn eigen ding kan doen waar hij goed in is. De film maken en filmen is niet zo heel veel werk maar daarna alles uitzoeken en op volgorde zetten is vreselijk veel werk. Mijn collega Christiaan en ik zijn daar dinsdagavond de hele avond mee bezig geweest bij mij thuis, daarna een extra afspraak gemaakt om ook donderdagavond de boel af te maken.. het was een giga klus voor een filmpje van 23 minuten en een trailer van 2,30 minuten.
Al is het resultaat wel geweldig vind ik. Natuurlijk is het geen top kwaliteit maar wel een mooie afsluiting voor twee jaar intensief met deze leerlingen aan de slag te zijn geweest.
 
 
 
Daarnaast is de verbouwing van de C1000 nog steeds in volle gang, deze mensen maken uren van heel vroeg in de ochtend.. 6.30 tot soms diep in de nacht om de C1000 te veranderen in een Jumbo, ik begrijp ook wel dat het af moet, maar waarom met zoveel lawaai, met geschreeuw, met de wegen blokkeren.. kortom de nachten worden daardoor erg kort.

 
Vandaag volop na en voor het sporten aan de boodschappen gegaan. De inkopen natuurlijk voor de week, daarnaast komen morgenavond de mannen om lekker met elkaar te eten, bij te praten en ..... een leuk spel te spelen.. welke weet ik nog niet..  Tevens de nodige chips en drankjes gehaald voor de leerlingen van de muziek theater klassen om het zo met ze af te sluiten.
 
 
 
Donderdagmiddag had ik een cursus, op mijn verzoek is dat geregeld over cyberpesten,. De cursus gaf veel info over sociale media, over dingen die er spelen, wat er aan het licht kan komen, ook over de gevolgen van cyberpesten, maar een oplossing, een echte oplossing tegen cyberpesten is er helaas niet.. dat is een ongrijpbaar iets, maar er zijn wel wat mogelijkheden maar die zijn zo lastig voor elkaar te krijgen.. het is dus iets waar nog veel aandacht aan besteed moet worden.
Ik denk dat het goed is om leerlingen hiervan te doordringen en ook met filmpjes etc ze te laten beseffen dat sommige dingen niet kunnen.
 
Misschien voor een aantal van jullie wel bekend het filmpje op you tube van Amanda Todd
die een clip heeft gemaakt waarin ze niet praat, maar met tekstbriefjes haar verhaal verteld.
Na dit filmpje van haar heeft ze zelfmoord gepleegd. .... hij is de moeite waard om te bekijken... Dit filmpje vertonen we ook bij de workshop van Exposer yours een geweldige jongerenorganisatie in Leiden..  over cyberpesten
 
 
 
( Gepubliceerd op 6 nov. 2012
De 15-jarige Amanda Todd plaatste vorige maand een video online waarin ze uitlegde hoe ze op school en op internet werd gepest tot ze zelfmoord nog aanzag als enige oplossing om te vluchten van haar pesters. Amanda was 12 jaar oud toen ze een fout maakt: ze liet haar borsten zien tijdens een chatgesprek. Die fout achtervolgde haar tot haar zelfmoord 3 jaar later)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten