zaterdag 13 juni 2015

geslaagd

 
Vandaag gingen mijn cursisten nog een keer op het examen voor de lotus. Ik had mezelf ook opgegeven als examinator om zo ze te steunen. Het voordeel is wel dat je in het zelfde gebouw bent voor het geval als het mis gaat. Dus ik vond dat zeker raadzaam om er te zijn.
 
Onderweg naar de locatie waar het examen afgenomen wordt, begaf mijn tom tom het, dus ik even in paniek tot ik me herinnerde dat ik op mijn telefoon ook google maps heb en dat ik dus via hun ook gewoon kan navigeren. Dit dus meteen maar gepakt en karren maar. Het is even wennen dat wel, maar ik kom er toch achter dat dit ook werkt. Wie weet koop ik gewoon geen nieuwe Tom Tom maar hou ik het bij google maps. Gelukkig was ik ruim op tijd. Ik moest om half negen er zijn en ik was keurig om acht uur op de plek van bestemming.
 
De groepen waar ik het examen vanaf nam waren goed. We hebbe prachtige wonden gezien en ook mooi gespeelde situaties. Er was een groep die hadden een complete teil met zand en planten mee genomen voor het verplicht letsel maar ja dat kwam niet dus ze hadden er niets aan, ze moesten een ander letsel doen.
 
De ochtend begon met stabiel liggen en bijkomen uit de bewusteloosheid, dit was erg goed te doen en zeker ook mooi als inkomentje. Mijn mede examinator was net als ik, we vinden dat als wij als ehbo-er het geloven dan zijn wij blij en is het goed. We hebben ook onderling goed overleg gehad na de letsels en kwamen er al snel achter dat we hetzelfde dachten.
 
De eerste ronde ging goed en snel en waren we heel tevreden over. Bij de tweede ronde hadden de kandidaten Shock, wat best wel lastig is omdat het spel maar ook de grime goed moet zijn. Het was even zoeken hoe en wat , maar het ging goed, het gezien spel was mooi, de grime bij velen goed, dus dat was voor ons ook een makkie.
 
De laatste ronde, gingen we naar een andere zaal, waar de lotussen het verplicht letsel een flinke actieve bloedende wond aan de onderarm moesten spelen. Dit is goed te doen als je redelijk stevige armen hebt. Helaas waren er ook veel kandidaten die wat slapper in hun vel en huid zitten dus ja dat is wat lastiger dan. Wederom prachtige mooie dingen gezien en mooie wonden en mooie verhalen gehoord hoe iets was ontstaan. Kortom na een 3 tal uren examineren en daarna nog even snel bespreken kwamen mijn mede examinator tot de conclusie dat we 1 persoon moesten laten zakken van de 14 die wij hebben gehad. Dat is een mooie score.
 
Van de 36 man zijn er in totaal 26 geslaagd.
 
Na afloop ben ik even met mijn twee geslaagde kandidaten bij de Tulip in wat wezen drinken en heb ik ze getrakteerd op gebak en koffie of cola wat ze maar wilden.
 
Als dank voor de lessen die ik ze heb gegeven kreeg ik van ze een paar prachtige kado's en een mooie kaart
 
 
Helemaal blij mee.. gaaf toch.
Een dag met een mooi randje weer
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten