vrijdag 26 juni 2015

Codarts muziektheaterstudenten

 
Vanavond met de vrienden Frans, Christian en Rick naar de voorstelling geweest in het verbouwde Oude Luxor.
We gingen naar de voorstelling waar Frans en ik 2 jaar geleden ineens in terecht kwamen, jonge studenten die dan een show opvoeren als eindopdracht. We waren enthousiast en dus besloten we het jaar erop om Christian en Rick mee te vragen, en die waren net zo enthousiast als wij.... Ze vonden het geweldig gewoon om deze jongen mensen te zien spelen en te zingen.
 
Vanavond gingen we dus weer. Al weken verheugden we ons erop dat we gingen, al weken hadden we erover dat het bijna zo ver was. Wat we ook erg leuk vonden was dat we naar het verbouwde oude Luxor gingen, dat was ook een nieuwe ontmoeting met het theater.
 
Op weg naar Rotterdam had ik met vriend Christian afgesproken om elkaar te ontmoeten op de Capelse brug bij de metro. Zodat we met de metro naar het centrum konden. De pech was wel dat helaas ik in de file zat, maar gelukkig Christian ook. Een half uur later dan gepland kwamen we dus aan bij de Capelse burg. We hebben even naar elkaar moeten zoeken, omdat we aan een andere kant stonden dan ik gewend ben maar we hebben elkaar gevonden. Samen met de Metro naar het centrum.
 
Van te voren gingen we natuurlijk eerst lekker eten bij ons lievelings Italiaan... die geweldige gerechten maakt, en vooral ook een heerlijke tiramisu maakt. Nadat we met elkaar hadden bijgepraat en heerlijk hadden gegeten gingen we naar het oude vernieuwde luxor. Wat is dat theater mooi geworden van binnen, prachtig, mooie stoelen om te zitten, je gaat nu via de artiesenfoyer en kleedkamers de zaal in, het steegje wat vroeger langs het theater liep is nu bij het theater getrokken en het is een veel mooiere en ruimere theater geworden, Prachtig.
 
De voorstelling van  Showcase was zoals te verwachten was weer vol verrassingen en mooie dingen.
Wel waren we het er over eens dat de muziek in vergelijking met de zang te hard stond, maar goed daar is overheen te komen
 
 
Er waren een paar prachtige stukken dat mij diep raakte, zo het lied van Stille liefde, gezongen door Lorance, prachtig het sneed dwars in mijn ziel, het raakte  meteen.
Daarnaast waren er drie stukken na de pauze die me raakte, ten eerste het stuk van Alex over einstein on de beach, een bijna Circuis de solei achtige show, met daarnaast een stukje van Alex met een pop die een vrouw voorstelt.. prachtig.
 
Het stuk gezongen door Jip Mythes and Hyms was ook prachtig
voor de rest zaten er erg leuke dingen tussen maar niet altijd even rakend.
 
Het was in ieder geval een mooie avond, al was de geplande rij drie in het midden, ineens rij 1 in het midden, maar goed dat is niet anders. We hebben weer genoten van de show en volgend jaar gaan we zeker weer omdat het zo geweldig leuk is
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten