woensdag 3 juni 2015

lichaamstaal

 
Goede vriend Christian heeft mij verteld dat lichaamstaal heel veel zegt. Hij vertelde mij erbij dat er een artikel is waarin verschillende versiertrucks worden uitgelegd.
 
 
Eén van de onderwerpen was dat mannen hun buik laten zien, door middel van uitrekken, of door middel van hun buik aan je te laten zien, hun hand op hun buik leggen, of quasi onschuldig hun hand onder hun T-shirt leggen en zo hun buik laten zien.... Meestal zijn het dan toch ook wel smakelijke buiken die het daglicht mogen zien en die ook kan worden gezien. Mannen die zich uitrekken en zich dus open opstellen zijn ook naar jou toe gunstig gezind die willen jou versieren. Mannen die hun blote buik laten zien, terwijl je zit te praten willen wel iets meer met je dan alleen praten.
 
Natuurlijk begrijp ik ook wel dat het afhankelijk is van de context waarin je zit, maar toch.. dit gegeven, deze wetenschap, zorgt bij mij toch wel voor wat verwarring.. wat moet ik met een veel jongere iemand die zijn blote buik aan mij laat zien, of met een collega die zich voor mij uitrekt, wat moet ik met de winkelbediende die voor mij staat en met mij een gesprek aan gaat en quasi nonchalant zijn hand op zijn buik legt en dan ook nog een stukje buik laat zien..
Kortom  verwarring alom..
 
Natuurlijk zit ik inmiddels in de fase dat ik me niet meer zo nonchalant mij buik kan showen, dat ziet er niet uit, als ik  me uitrek lijkt het heel wat, dus dat kan wel, dan trekt het nog enigszins strak, maar als ik dan terug moet in de houding, dan floept er toch wel ineens een hele hoop buik over de broeksrand.. kortom dat six-pack die je niet ziet maar zo goed verpakt is dat het een levensklus gaat worden om dat uit te pakken... is ook niet echt bevorderlijk voor de versierstatus van het uitrekken of het tonen van mijn buik. Als ik mijn T-shirt uit ga doen dan zie je het onderstaande resultaat..
 
 

 
Dit lijkt me niet het ideaal voor de versiermodes met gebruik van je buik.. kortom ik denk dat ik het maar moet hebben van mijn natuurlijke uitstraling en mijn natuurlijke houding en aura die wat uitstraalt... kortom.. deze wetenschap zorgt voor een hoop verwarringen maar ook voor een hoop onverwachtse situaties.. gelukkig beheers ik me en bespring ik niet elke man die zijn buik laat zien etc..
ik ken mijn grenzen... al hoewel..... misschien ben ik onbedoeld toch wel onweerstaanbaar voor een aantal mannen dat ze daarom dit doen.. wie weet..
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten