maandag 27 april 2015

koningsdag


 
Voor het eerst is het dan echt raak, de eerste koningsdag nieuw stijl. Het is wel even wennen zeker het weer, het is dan toch gek dat je nu ineens op een andere dag door het dorp loopt en ziet dat het geen 30 april is maar het is wel wederom een sfeertje. Al mijn goede voornemens gingen natuurlijk meteen in rook op, ik wilde gewoon lekker  uitslapen, helaas, is het plein bij mijn huis een geliefde plek voor een vrijmarkt.. dus ja heel vroeg in de ochtend..... auto's  gillende, en heel hard, kinderen, huilende kinderen, scheldende moeders, dat het leuk is.. en dat ze het vooral leuk willen hebben..... voor mij was de lol er al snel af door dit. het uitslapen was dus over.. kortom toch maar vroeg uit bed. Ik wilde nog snel even langs de c1000.. die nog steeds geen jumbo is... daarin is Alphen toch wel heel traditioneel.
Daar kwam ik vrienden Ayaz en Heleen tegen op de markt en dus lekker met ze rondgelopen, het is gek hoe ouder je gaat worden hoe lastiger het gaat worden om nog dingen te vinden die je nodig hebt. Gelukkig ben ik altijd wel in voor dingen voor school, zo heb ik inderdaad wat geweertjes en pistolen gekocht voor school. Kwam nog een statief tegen voor mijn camera zodat ik nu ook foto's kan maken met een langere sluiter tijd, een geurtje, al denk ik achteraf dat ik ben genept.... het geurtje is toch anders dan het geurtje dat ik al heb. Lekker met Heleen en Ayaz op een terrasje gezeten om een kopje thee te drinken en ook een heerlijke oranje moorkop gegeten.
 
 Daarna lekker naar huis, en gekeken naar koningsdag nieuwe stijl.... en het is wennen, het defilĂ© is terug.. de rondvaart door de grachten is aangenaam, maar ergens is het wel afstandelijker geworden, wat ook niet slecht is maar toch ook wel jammer omdat ik het juist zo leuk vond hoe ze zo toegankelijk waren met elkaar.. Maar nogmaals een koningsdag is ook weer leuk.. ik heb wel genoten van alles..
 
Vandaag tevens afscheid moeten nemen van een vriendin van mij die helaas afgelopen woensdag is overleden.... zo gek dat feestelijkheden en afscheid van een leven zo intens samen gaan..
En dan zie je als je even uit je raam staat te kijken in de sloot onder je.. ineens moeder en vader waterkip met twee jongen.... de cirkel is rond.... een bijzondere koningsdag dus dit jaar
 
 
 
 

 
 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten