dinsdag 28 april 2015

heerlijk duurt het langst ( Theater)


 
Vanavond met vriend Frans naar Heerlijk duurt het langst geweest. Een musical die ik natuurlijk gezien heb met Jenny Arean en Paul de leeuw.. op tv helaas. De eerdere uitvoering heb ik nooit gezien, ik had wel de muziek wat ik prachtig vond maar het stuk heb ik dus pas voor het eerst op tv gezien. Nu dus life op het toneel, en allemachtig wat een prachtige voorstelling. De musical zoals een musical moet zien. Ooit ben ik de gelukkige geweest dat ik voor een studentenvereniging in Groningen het stuk Foxtrot mocht registeren, wat ik prachtig vond om te doen. Mooie voorstelling zeker met het nummer nooit eens Romeo en Julius.... prachtig werk van Annie. Maar deze eerste musical van Annie met daarin zelfs haar stem was helemaal geweldig. Ik heb genoten van een prachtig decor mooi spel en zeker is de figuranten niet te vergeten. Wat een prachtig spel zetten ook deze spelers neer. Kortom het is een aanrader voor een ieder. De bekende liedjes als Zeur niet, Op een mooie pinksterdag, Het is Over en  Kom Kees, doen het goed en worden dan ook luid en duidelijk meegezongen door mijn, altijd aanwezig op de eerste rij, met rollator, niet te omzeilen, buurvrouw... Deze mevrouw komen we vaak tegen in het theater en omdat we meestal op de eerste rij zitten, waar zij ook altijd zit, is het inmiddels een soort van hopen dat we niet naast haar zitten, maar dit keer waren we dus wel de klos.. althans ik..... ik zal maar zwijgen over de tevreden glimlach van Frans om zijn mond.... Maar de voorstelling is bijzonder en een aanrader
 
 
 
recensie van de voorstelling:
 
Titel: Heerlijk Duurt Het Langst. * Genre: musical.  Met: Lone van Roosendaal, Chris Tates, Rosalie de Jong.

Heerlijk Duurt Het Langst, de succesvolste musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink, ging precies een halve eeuw geleden in première.

Good-old Barrie

Gelukkig niet, al zal de jongere musicalfan niet zo snel voor deze voorstelling, met evergreens als 'Op een mooie Pinksterdag' en 'Zeur niet', kiezen. Regisseur en scriptbewerker Paul van Ewijk heeft er een prima 2015-versie van gemaakt. Dit in samenwerking met good-old Barrie Stevens, die leuke choreografieën op de cast heeft losgelaten.

Met het verhaal lukt dat ook wel, met dank aan die grootheid Annie M.G. Zij schreef voor Heerlijk Duurt Het Langst over Marian (Lone van Roosendaal, die als uitblinker vooral in solonummers alles uit de kast haalt) en Ido (goede Chris Tates). Ido gaat vreemd met de secretaresse (de ook al goede Rosalie de Jong), ze gaan uit elkaar en dan komt dochterlief Pink (een sprankelende Nikki van Ostaijen) thuis met een Turks vriendje. Alle rapen gaar dus, maar dat had Annie net zo goed voor dit jaar kunnen schrijven.

Vet gemeen

Heerlijk Duurt Het Langst staat als een huis, al is er nou juist met die tijdsbepalingen wat mis. Dat dochter Pink 'vet gemeen' roept en er ondertussen met guldens wordt betaald, zulke dingen gaan niet. Chris Tates begint binnen de verder prima tekst 'besmeurd en bezoedeld' te roepen. En ondertussen blijft een typische Annie-uitdrukking als 'geen boontjes, dan ook geen jus' weer hartstikke leuk natuurlijk. Maar goed, dat is allemaal iets met een kniesoor.

Plaatjes

De verschillende decors van Eric van der Palen, zoals warenhuis Maison de Bon als ook een carrousel met verschillende toneelbeelden als het huis van Marian en Ido, zijn plaatjes om te zien en een speciale vermelding waard.
Leuke keuze van Dommelgaaf & Cornelissen, nu eens kijken of de jeugd 'Annie M.G.' ook aandurft.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten