donderdag 16 april 2015

emoties (lotus)

 
Gisteravond had ik de eer om bij de lotuskring Gouda een les emoties te komen geven.
Bij deze kring is het altijd een feestje om te zijn. De sfeer is goed en de mensen zijn gedreven.
De leiders van deze club zijn mensen die ontzettend veel voor hun leden doen. Ze geven prachtige lessen met veel uitdagingen en zijn enorm creatief. Als je dan bedenkt dat ze dit allemaal gratis en voor niets doen, is het toch wel heel bijzonder allemaal  wat ze zoal doen.
 
Gisteren mocht ik dus twee keer 45 minuten een les geven over emoties en lichaamstaal. Het is natuurlijk ook iets om bij stil te staan dat je lichaam wat je uitstraalt en je gezicht en stem gebruik één moeten zijn, kortom tijd om de test met lichaamshoudingen en emoties uit de kast te halen, een spel te bedenken waarin veel mensen kunnen spelen en die dan hun emotie kunnen laten zien.
 
Voor mezelf heb ik nagedacht hoe ik dit het beste kan doen, natuurlijk bereid ik een les uitvoerig voor, ik bedenk mijn doelstellingen, mijn werkvormen, mijn oefeningen, maak een tijdspad waarin ik de oefeningen pas. Helaas bleek nu ook weer, dat ik teveel bedenk voor en te korte tijd. Dit is natuurlijk nooit verkeerd omdat je beter teveel kan hebben dan dat je ineens zonder iets zit.
Dit overkomt mij niet zo vaak gelukkig, ik heb dan nog een scala aan ideeën in mijn hoofd die ik dan ga gebruiken, dit ik dan wel oprakel.
Dit keer was het echter niet nodig, ik had dus tijd te kort
 
 
De opdracht die ze kregen was om op het ene briefje een emotie te schrijven en op de ander een letsel. Dit moesten ze dan spelen. Gevolg dat je soms een letsel kreeg met een heel andere emotie. Het was dan hilarisch om te zien en het was vaal ook vreselijk komisch. Het was ook dat ze heel veel leerden van het spel van elkaar, en dat is vaak het beste ook, het zien van het spel van een ander, en je word uitgedaagd omdat je ineens er achter komt dat je dus iets moet spelen dat ver buiten je comfort zone ligt.
Kortom het was een heerlijke avond gisteren en  ik kwam vol energie weer thuis wat lekker is dat dan toch
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten