zaterdag 16 november 2013

Omdat het keien zijn....

 
Zoals al eerder vermeld was het mijn beurt om te koken deze zaterdag, 1 keer per jaar is een van de eetclub de klos en moet dan koken voor 5 of 6 personen. We hebben het zo geregeld, we gaan een keer uiteten en een keer bij iemand thuis eten. Erg leuk altijd. Nadeel is natuurlijk wel dat als je alleen bent je veel moet voorbereiden en in verhouding wat vaker moet koken en iets moet regelen, omdat de andere vier stellen zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Dit keer heb ik als thema gekozen voor stenen,  ik vond bij de tiger prachtige waxinelichtjes houders, stenen waar een gat in zat, prachtige menukaartjes houders, en het idee was ontstaan. Daarna verder op zoek naar een hoop dingen, ik bedacht me ineens dat ook nog bij xenos van die geweldige leuke placemats zijn waar je dus fotos in kunt maken, dus meteen die gehaald, waarna ik fotos maakte van mijn stenen uit de wereld pot, die ik altijd mee neem van een vakantie, of krijg van leerlingen die ergens zijn geweest, en deze laten afdrukken zodat de placemats ook in stijl zijn.. Laat ik nou, terwijl ik met vriend Frans druk doende ben  om met hem dingen voor zijn nieuwe in te richten hal en slaapkamer prachtige servetten vinden met stenen er op, en het feest was compleet. Het bedenken van de maaltijden was wat ingewikkelder, maar goed, dit is een uitdaging. Het hoofdgerecht had ik al snel klaar en bedacht, dat was geen punt, dat zou de vegetarische pilaf worden, het voorgerecht heb ik uit de allerhande gehaald, omdat dit er zo mooi en eenvoudig uitzag, koude soepen in 3 kleuren, en het nagerecht is zo wie zo nooit moeilijk, iets met slagroom, iets met ijs en iets met chocolade doet het altijd goed... dus dat was al snel geregeld. De saus voor de pilaf had ik al van te voren gemakt op vrijdag zodat hij lekkerder gaat worden omdat hij zo dan door zichzelf kan heen trekken, Het voorgerecht heb ik zaterdagochtend gemaakt en moet bekennen, ik vond het niet zo smaak vol maar wie ben ik.. gelukkig heb ik er veel broodjes en veel smeersels bij, zoals kruidenkaasjes, hummus en aiolie..
dus dat moest goed komen.  Ik moet zeggen het liep erg goed alles was klaar en mijn tijdsplanning was perfect zoals ik van mezelf gewend ben. Het was ook een prima avond en ik moet zeggen met goed gezelschap is het altijd leuk. De afwas is inmiddels bijna gedaan, de kamer weer in zijn oorspronkelijke staat, het vuil is weg dus het is weer zoals het was maar wat was dit heerlijk om dit zo te doen.. en wat genieten. Hieronder een aantal fotos van het eten en van de tafelschikking.

  

salades
 
voorgerecht
hoofdgerecht met schaaltje






    
toetje   




hoofdgerecht zonder schaal
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten