vrijdag 29 november 2013

adoptieplan

Heb nooit zo dit soort dingen begrepen om eerlijk te zijn. Ik reed op een avond in mijn volle onschuld langs deze toch wel aardige rotonde in Alphen aan den Rijn, waar ik op bezoek ging bij geweldige vrienden, en zag dit bord staan. Natuurlijk gaan mijn gedachten op hol.. ik denk meteen, wie wil nou zon rotonde adopteren, wat is de reden dat men deze rotonde aanbied om te adopteren, wat is het nut daarvan.Zal dat kunnen betekenen dat je de rotonde mag maken zoals jij wilt, bijvoorbeeld met uitzinnige lichtinstallaties, prachtige  kunstwerken, die niemand begrijpt maar toch wel weer boeiend zijn, of mag je er misschien een leuk hek omheen zetten en je geiten op een stuk gras laten grazen, of een leuk bankje waar je dan prive kunt zitten kijken naar de  langsrazende auto's, of mag je er een volkstuintje op aan leggen met een leuk schattig tuinhuisje waar je zo nu en dan mag slapen. Kortom er zijn legio mogelijkheden die ik zo kan bedenken, en ja ik weet het ze zijn niet praktisch , zeker niet realistisch en ik denk zeker dat je met die rotonde niets mag, behalve grof geld betalen en het zelf onderhouden... maar dat weet ik dus niet zeker. Dus eigenlijk is dit iets voor een nader onderzoek waarom zet men een rotonde in het adoptie veld.
De site geeft als mogelijkheden het volgende:
"Het concept
Wat doet de Rotondespecialist voor u als gemeente? Hoe werkt het concept?
Stap 1:
Wij nemen kosteloos het onderhoud van alle rotondes in uw gemeente voor langere tijd over. Dit stelt u in staat om direct te bezuinigen op het onderhoud en tegelijkertijd een forse kwaliteitsslag te maken wat betreft de uitstraling van de rotondes. Wij schakelen professionele hoveniers in die een door u goedgekeurd (inrichtings-en) onderhoudsplan uitvoeren.
Stap 2:
Vervolgens gaat de Rotondespecialist op zoek naar (lokale) bedrijven die interesse hebben om een rotonde te adopteren in ruil voor reclame.
Alle partijen hebben voordeel bij het adopteren van rotondes:
  • gemeenten bezuinigen maximaal op (groen)onderhoud zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het onderhoud
  • lokale bedrijven krijgen een geweldige kans om tegen een aantrekkelijk tarief reclame te maken op een unieke locatie
  • hoveniers richten de rotondes opnieuw in en onderhouden ze: een mooi visitekaartje
  • de verkeersdeelnemers krijgen uniek ingerichte en goed onderhouden rotondes voorgeschoteld
Bel voor meer informatie de Rotondespecialist op 030 2600 213 of stuur een mail naar contact@rotondespecialist.nl. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek om het concept nader toe te lichten."

Kortom het blijkt weer bij nader inzien toch een stunt te zijn van de commercie en ach alsof we nog niet genoeg reclame hebben in Nederland en langs de kant van de weg.. kan dit er ook nog bij.. toch geloof ik dat mijn ideeen bij de adoptie veel leuker en veel gezelliger zijn dan het plaatsen van borden met reclame op een rotonde, hoe zo denken we aan de verkeersveiligheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten