dinsdag 12 november 2013

de man met de hamer (tv serie)

Al een aantal weken, zeg maar gerust vanaf het begin van deze serie, zit ik elke zondagavond braaf te kijken naar deze serie met Jeroen Krabbe en Martijn
Krabbe in de hoofdrol. Ik moet echter bekennen dat ik nog steeds geen idee heb waar deze serie naar toe gaat, waar het over gaat, etc. Het is een volstrekt vreemde serie waarin dus willekeurige dingen gebeuren en ik me nog steeds afvraag waar gaat het om. Natuurlijk snap ik dat de man met de hamer |Jeroen is die een veilighuis heeft, maar dat er dan weer plotseling mensen op zolder wonen, of ineens een feest organiseren en noem maar op.. het is mij volstrekt een raadsel wat men met deze serie in oog had. Ik denk dat ze gewoon een keer de beide Krabbé 's aan de bak wilden hebben in een serie, maar of het nu geslaagd is, ik ben bang van nieuw. Ook de zogenaamde vrolijke noten van Olga  en haar man, die doen het nu weer net niet.. ik zit wel braaf te kijken in de hoop dat het toch ergens heen gaat maar ik moet bekennen dat ik steeds meer het gevoel krijg dat het toch helaas blijft bij wat ik zie, en dat er totaal geen ontknoping is. Ik blijf braaf kijken, omdat vriend Frans zei, je weet nooit en nu wil je toch weten hoe het afloopt, en ja dat klopt maar ik heb geen idee of dat verhelderend zal zijn. Naast de serie Divorce, en gooise vrouwen is dit toch wel voor mijn gevoel een beetje veel een miskleun maar ja misschien ben ik gewoon niet echt goed in het beoordelen van dit soort dingen.
recensie:
 
Jeroen Krabbé, Olga Zuiderhoek en Michiel Nooter zullen samen te zien zijn in de nieuwe tiendelige RTL 4-dramserie ‘De Man Met De Hamer’. Naast Jeroen, zal zoon Martijn Krabbé te zien zijn in de serie. Dit betekent het acteerdebuut van de presentator.
Martijn zal in de dramaserie de rol van Kasper de Leeuw vertolken. Hij is de zoon van veilingmeester én notoire brombeer Arend de Leeuw (een rol van Jeroen Krabbé). Kasper staat na ruim twintig jaar afwezigheid onverwacht op de stoep bij het veilinghuis van zijn vader. Die is op zijn zachts gezegd onaangenaam verrast. Kasper vertrok destijds om duistere redenen met de noorderzon naar het buitenland, maar wil nu graag – tot groot ongenoegen van zijn vader – zijn leven in Nederland weer oppakken. Terwijl zich tussen de twee een haat-liefdeverhouding ontwikkelt, wordt stukje bij beetje ontrafeld wat zich vroeger in de familie heeft afgespeeld en wat de werkelijke reden is dat Kasper ooit halsoverkop zijn ouderlijk huis heeft verlaten.
Regelmatig blazen de heren los van elkaar stoom af in koffiehuis Van Baaren. Deze wordt gerund door het bemoeizuchtige echtpaar Greetje (Olga Zuiderhoek) en Tonnie van Baaren (Michiel Nooter. Greetje is tevens de huishoudster van Arend.
De serie is geregisseerd door Will Koopman, bekend van onder andere ‘Gooische Vrouwen’ en ‘Divorce’. ‘De Man Met De Hamer’ is vanaf 15 september wekelijks te zien bij RTL 4.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten