zaterdag 2 november 2013

DE Bom valt niet.....

Vanochtend moest ik vroeg uit mijn bed, en dat was dit keer geen pretje, ik wilde nog zo graag even blijven liggen en genieten van het niets doen. Helaas moest ik naar de ehbo herhaling in Poeldijk om zo mijn ehbo en mijn lotus diploma geldig te houden. Dus met mijn duffe kop niet goed opgelet, laat staan goed de kranten of het nieuws gehoor, opweg naar Poeldijk dus. Terwijl ik zo wat rijd naar het einde van de n11, vlak bij leiden, zie ik ineens een groot bord staan dat ik moet afslaan, en ik word dus heel keurig omgeleid naar leiderdorp.. het leuke van dit soort dingen is dat ze op een gegeven moment stoppen met de wegbewijzering en je dus totaal niet verder kan en dus moet hopen op beter.
Eindelijk na lang rondrijden kwam ik dan uit bij de afslag naar de A4 en dus ik weer vol goede moet verder, om bij de afslag naar alphen aan den rijn wederom te worden omgeleid naar de n11 om zo weer terug te kunnen keren.. kortom het was chaos, nadat ik twee keer, dit rondje had gereden, hoezo een ezel stoot zich in het algemeen niet 2 keer aan dezelfde steen, en ik doe gelukkig nooit aan algemeen, dat scheelt. Hoorde ik op de radio, die ik dus al de hele ochtend en avond had gemist, dat er een bom lag bij de vlietlanden, met als gevolg dat we er niet langs konden en dat pas om 10 uur mogelijk we er weer langs konden. Dus ik bellen naar de kader waar ik me om 9.00 moest melden voor een leuke dag met ehbo, maar dat werd lastig dus, dus ik heb maar gezegd dat ik later zou komen, gevolg is wel dat ik moest bedenken wat dan te doen, maar dat is niet zo moeilijk, ik dacht meteen ik ga naar de sportschool en daarr genieten en daar maar een half uurtje volbrengen en daarna gewoon naar de herhaling.  Na het in het zweet te zijn gewerkt ben ik dus lekker onderweg gegaan naar mijn herhaling via een andere route, en ben daar heerlijk aangekomen, en ik moet zeggen het was weer een zinvolle en boeiende dag, maar dat is het altijd Vind het zo gaaf dat tegenwoordig alle ehbo trainingen minder saai worden en dat er echt aandacht word besteed aan de lessen, met spellen, met quizen en noem maar op heerlijk.. De dag vloog om, zeker omdat ik uiteindelijk een stukje van de les mocht overnemen, met verband leer, zodat ik dan helemaal geniet.
 
 
 
 
het artikel dat ik dus weer niet heb gelezen:
 
Luchtfoto van de A4 ter hoogte van Leiderdorp. Foto ANP / Bram van de Biezen
Binnenland
Vanwege de ontmanteling van de bom uit de Tweede Wereldoorlog die gisteren werd gevonden in Leiden, moet morgen de A4 ongeveer een uur dicht. Ook het luchtruim boven Leiden wordt afgesloten, zoals de protocollen voorschrijven. Dat meldt de gemeente Leiden.
De A4 en het luchtruim zijn in principe tussen 07.45 en 09.00 uur dicht, tenzij de ontmanteling eerder gereed is.
De bom, een vijfhonderdponder, werd donderdag tijdens baggerwerkzaamheden bij de Amphoraweg in Leiden ontdekt. Na de vondst, in de buurt van station De Vink, werd het treinverkeer tussen Leiden Centraal en Den Haag Mariahoeve aan het einde van de middag stilgelegd. Rond 20.45 uur mocht de NS de dienstregeling weer opstarten, nadat de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) had vastgesteld dat de situatie veilig was.
De bom lag gedurende de nacht op een baggerschuit en is per boot naar natuurgebied De Vlietlanden, tussen Leiden en Leidschendam, gebracht om onschadelijk te worden gemaakt. “De bom was nog niet ontmanteld en op een boot is het makkelijker een bom stabiel te houden. En omdat we de bom naar De Vlietlanden konden brengen, is voorkomen dat de ontmanteling in dichtbevolkt gebied moest plaatsvinden. In dat geval hadden we een groot gebied moeten ontruimen”, legt een woordvoerder van de gemeente uit.
Als de bom eenmaal is ontmanteld, wordt het explosief naar een andere locatie gebracht. Daar wordt de bom tot ontploffing gebracht. (Novum)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten