vrijdag 15 november 2013

de voorbereidingen..

Aangezien het dit keer mijn beurt is om te koken, ben ik al dagen druk met de inkopen te doen, een strak schema te maken waarin alles past en alles vlekkeloos gaat verlopen, en ik geen teveel tijd  verlies met dat ik nog te veel moet en natuurlijk de angst dat ik iets vergeten ben.. dus het is nadenken, lijstjes maken, schrappen, weer een nieuw lijstje om in de winkel er achter te komen dat je het lijstje bent vergeten, dus dan maar weer uit het hoofd en juist dan kom ik met de dingen thuis die ik juist niet  nodig heb.. maar gelukkig ben ik creatief genoeg om dit dan op te lossen en eet ik gewoon wat anders.. maar het is zover, twee volle tassen voor drie gerechten voor 5 personen, meestal voor 6 maar eentje is afgevallen voor zaterdag, dus het zijn er 5 incluis de kok.. ik dus. Aangezien ik altijd erg van thematische tafelschikking hou en er erg van hou om iets anders te doen dan de vorige keer ben ik al maanden bezig met het thema voor het etentje, qua aankleding.. en dat is gelukt, het idee ontstond in de tiger en dat heeft zich gaande weg de maanden uitgebreid en alles is klaar, maar daar komen morgenavond pas de fotos van omdat mijn gasten ook allemaal op facebook zitten en dus is het jammer dat zij alles al weten. De gerechten mogen ze natuurlijk wel weten en ik denk dat ik een mooi menu heb samengesteld, met als ik het goed aanpak, snel efficiënt en zeker lekker. Er zit 1 grote gok in en ik weet niet hoe dat uitpakt maar dat zie ik dan wel.. als het niet goed is dan is het jammer, gelukkig serveer ik hierbij, het voorgerecht broodjes en smeerseltjes dus dat is wel net zo handig. Het voorgerecht bestaat uit drie verschillende gekleurde koude soepjes, met daarbij humus, kruidenboter en aolie. Met daarbij stokbroodjes gesneden om het op te smeren.  Het hoofdgerecht bestaat uit een vegetarische pilaf, waarvan ik sinds gisteren het recept kwijt ben maar ik hoop dat ik het nog weet, en anders blijft het een gok... met daarbij een soort van Griekse salade en een gewone salade.. Als nagerecht een variatie aan chocolade met slagroom natuurlijk.. Vandaag ga ik alvast de saus van de pilaf maken zodat hij lekker kan trekken en je dus morgen extra lekker smaak hebt omdat de ingrediënten zo lekker door elkaar heen gemengd zijn. De koude soepen maak ik morgenmiddag, en het nagerecht is al klaar.. vroeg me alleen af of je rose koud drinkt of op kamertemperatuur, maar inschattend dat een vriendin van mij, die getrouwd is met een man die alles van wijnen weet, gok ik dat ik dat antwoord wel ga krijgen voor zaterdag.. en heb al een fles in de koelkast liggen en een fles niet in de koelkast dus dat moet goed komen... ik heb er helemaal zin in voor morgen en we zullen zien wat het zoal brengt
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten