vrijdag 25 januari 2013

voorlichtingsavond Sova ouders

Gisteravond hadden we de oudervoorlichtings avond voor de ouders van de leerlingen die bij ons 10 weken lang de sova gaan volgen. Dit is altijd weer een feestje. mede omdat de ouders zon zin hebben in een avond en hopen dat hun kind echt geholpen gaat worden en dat hopen wij met ze mee. Dit jaar hadden we voor het eerst een keynote presentatie gemaakt, waarop alle info stond, waarin je ook meteen kon zien wat we gingen doen, de onderwerpen werden besproken en tevens was het zo dat we aangaven waar we op zouden letten bij de rollenspelen etc het was een mooi geheel.. De ouders komen meestal in grote getalen maar dit keer was het wat minder, door het weer lieten toch een hoop mensen het ineens afweten en was het zo dat ze niet kwamen. toch is het altijd wel jammer dat de ouders dan niet even afbellen, staat ook zo slordig vind ik. Maar goed dat is niet anders. Toch is het voor mij ook helemaal nieuw om met een keynoot te werken en dus op die manier je stof wat je wilt zeggen te bespreken en te laten zien.. Maar het werkt wel en ik ben stiekem best trots dat ik dat toch weer mooi even heb geflikt... De avond op zich stelt niet zoveel voor, het is vooral informatie geven over het hoe en wat, wat we doen, wat voor klussen ze krijgen etc, maar ook de ouders uit te leggen hoe sociaal onhandig gedrag kan ontstaan, kortom het is een hele reeks van dingen die we doen en dat is toch wel erg gaaf, je merkt ook dat de ouders het leuk vinden en er van genieten dat dit gebeurt....
Ik moet zeggen dat we binnenkort een filmpje willen maken die we nu laten zien maar die is zo oudbollig, er is zelfs nog sprake van 98 gulden voor een t-shirt... in jaren tachtig stijl, dat kan echt niet meer dus we moeten gaan zoeken naar iets beters, gaan hem maar filmen en maken dit jaar... dat moet volgens mij goed te doen zijn.
kortom de kop is eraf en we hebben er zin in.. heerlijk.. de eerste kop is eraf, morgen de tweede kop dan zien we de groep voor het eerst bij elkaar en zullen we zien hoe het gaat.. ik heb er zin in.. laat de boel maar komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten