woensdag 9 januari 2013

sociale media in de school

Vandaag met mijn collegas van de counseling naar de bijscholing geweest van Ortho Consult over Sociale Media in de school. Samen lekker in de trein op weg naar Utrecht, en het is toch altijd een soort van schoolreisje, ik weet niet waarom dat zo voelt maar zo is het dan toch wel ergens.. dus ja de stemming zat er al vroeg in, helemaal geen probleem of punt gewoon leuk uit. In utrecht aangekomen bleek ineens het spoor van de trein vanuit Alphen uit te komen op een ander perron. en dus ja dan is het weer even schakelen waar moet je ook alweer heen. Nou dus de andere kant op.. en ja hoor we gingen goed. Nu is Utrecht net Alphen het is en blijft op de een of andere manier toch een soort van bouwput. ik weet niet waar dat uit voortkomt maar ik vind het altijd als ik in Utrecht kom ligt er wel een straat, een kruispunt of wat dan ook in puin en moet er heel nodig weer van alles met kabels etc gebeuren. maar ja dat is op de koop toe te nemen, je komt meteen in straatjes waar je normaal niet komt. Bij aankomst bij het la vie centrum krijg ik meteen weer de gedachten aan mijn opleiding daar, contextuele leerling begeleiding van 2 jaar, en de lunches waren erg goed daar, maar aangezien ik begonnen ben met afvallen onder begeleiding en alleen maar een shake mag in de ochtend en als lunch.. had ik al besloten dat ik de middagpauze maar niet naar boven zou gaan, ik hoef niet te zien wat ik allemaal mis.. De cursus was op zich best aardig, het is alleen zo jammer dat je er achterkomt dat je eigenlijk te veel weet al voor de cursus, en dat je eigenlijk, zo voelt het deze cursus zelf ook kan geven.. Dat waar je voor komt krijgt niet de aandacht die je had gehoopt, en eigenlijk ga je weg met niet veel meer kennis dan je had, maar met meer het gevoel van dat je eigenlijk nog geen antwoord hebt op de vragen die je had.. misschien waren mijn vragen te ingewikkeld maar dat kan ik me bijna niet voorstellen. maar toch .. ik zal heus wel dingen hebben opgepakt en gaan gebruiken maar het was niet wat ik had gehoopt en dat voor 210 per persoon.. een heel bedrag.. Had ook het idee dat de docente het niet echt had voorbereid omdat ze naar mijn idee in de pauzes die wij hadden, ze nog snel dingen in haar PowerPoint veranderde of zich zat in te lezen... heel gek eigenlijk.
Toch was het geen verloren dag dat zeker niet het was een mooie dag met veel dingen die ik leuk vond te ervaren maar het was met 7 personen eigenlijk wat karig.... maar goed we hebben wat aanreikingen wat we al wisten, dus eigenlijk de bevestiging van dat we het niet zo slecht doen bij ons op school
Op de terugweg was het weer zoeken naar het perron waar onze trein ging vertrekken, maar ja die hebben we gevonden... en onderweg met 2 nieuwe truien, en een mooi nieuw vest ( ja als je niet gaat lunchen ga je shoppen en er waren leuke aanbiedingen en dat kon ik niet laten liggen.. voor nog geen 50 euro weer voor drie dagen in het nieuwe zwart.. om zes uur eindelijk thuis en snel wat eten om  toch nog snel even naar de sportschool te gaan om mijn lijf weer in het zweet te laten werken en  ik moet zeggen dat is  inderdaad gelukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten