donderdag 6 mei 2021

Pieterpad etappe 5 ( Rolde naar Schoonloo) 18 km


Aangekomen in Assen waarbij ik me natuurlijk verreden heb, maar goed, ik ben er gekomen heb zelfs nog even het plaatsje waar ik morgen begin aangetikt, in Assen 3 rondjes om de kerk, beter gezegd rondjes om de brink voordat ik de parkeergarage vond, daarna, ondanks de prima uitleg van collega Bas met de app kaarten, zoals het hoort me verlopen, ondanks dat ik weet dat ik het bolletje ben en een breed en smal straaltje iets zegt of je goed gaat.. ga ik toch stralend de verkeerde kant op…ik leer het nooit.

Aangekomen bij het hotel, wat een prachtig hotel dit dat kan ik niet ontkennen. Ik kreeg te horen dat ik een gratis update kreeg, en dus een grotere kamer kreeg in het andere gebouw.. en wat een prachtige kamer ,met king size bed, een tafeltje bij het raam, kortom luxe.. en dat  verdien  ik ook dus ik heb er van genoten. Alles uitpakken, mezelf installeren en dan op bed lekker voor de tv hangen. Om 22.30  vielen de luiken dicht en ben ik in slaap gevallen, om om 5.30 wakker te worden, nog wat liggen draaien in bed en uiteindelijk uit bed om maar de dagelijkse taferelen te doen. Terwijl ik wat zit te tutten, net een bericht had verstuurd dat er in het westen regen zal vallen en dat het in het noorden zonnig zal zijn, valt de regen met bakken uit de lucht… het is ook de goden verzoeken zoals blijkt.

Maar niet getreurd, we hebben de lunch geregeld er is geen Lopend buffet dus ik moest het alvast regelen, ach die 6.50 kan er ook nog wel bij.. het is vakantie tenslotte. Om 8 uur wil ik de bus halen naar Rolde om de tocht te beginnen en ik heb er zin in. De regencape is al uit de tas. Gisteren nog even een extra regen bescherming gemaakt voor over mijn rugzak zodat die niet zeiknat van de regen gaat worden en Lets go..het nieuwe avontuur tegemoet.

Maar de uitdaging begon al met het zoeken naar de juiste bushalte en dan ook nog op de goede plek uitstappen dat is ook nog een dingetje voor mij maar dat moet lukken.

De wandeling ging vanzelf dit keer, voordeel van heel vroeg prachtige foto’s kunnen maken van graven in de regen maar ook van de hunebedden, die blijven indrukwekkend.

Daarna  via een oud-spoor traject langzaam de bossen in.., wat wil je nog meer, het is mooi, uniek en bijzonder. Prachtige natuurbeelden die je ziet en een stralende blauwe lucht. De route gaat helemaal door het bos met af en toe een stukje asfalt maar genieten. Je hoort steeds vogeltjes en je ziet ze. Het lopen is een bijzondere ervaring… lopen met de stilte van de natuur…, het is bijna een meditatie.. gelukkig kom je ook koeien tegen en dat maakt mij extra blij… moet meteen denken aan het lied koeien van Brigitte Kaandorp. 

Onderweg veel contact met Bas en hem uitvoering bedankt voor zijn hulp bij de app Komoot… ideaal ik bleek weer te verdwalen na een kleine pauze bij een bankje waar je je nooit eenzaam voelt omdat er een boom naar je zit. . Kijkend over de weidse Drenthse landschappen… en zien en voelen dat het goed is.  Onderweg kwam ik erg grappige foto waardige dingen tegen, zoals de Cupido die in een boom was gegraveerd, prachtig de boze boom die boos was omdat op hem een achterlijk groen bord was getimmerd met de tekst vrije wandeling op paden hij is hem aan het op eten. Of de boom die twee noesten  heeft wat twee ogen lijken is en waar iemand een neus en mond onder heeft getekend, nu wel vervaagd maar ik moet dan grinniken zoals ook op het vorige pad… de rebelse boom die zich heeft bevrijd van zijn ketting… het leren bandje waardoor hij recht blijft staan… hij zegt ermee ik kan allang op eigen benen staan.. dan zwijg ik nog over de bomen die toch wel iets pornografisch hebben. 

Kortom in de natuur is zoveel te zien, ook gaaf vond ik om de bom kraters te zien die dank zij de jeugd weer zichtbaar waren. Deze waren helemaal vol gegroeid  met planten etc. Deze zijn ontstaan doordat Engelse bommenwerpers hun bommen dropten zodat ze minder ballast hadden voor  mij een openbaring erg leuk.

Eindelijk aangekomen in Schoonloo, even het terras opgedoken, waar ik de enige was, meteen zei de dame van de bediening ga maar onder een parasol zitten het gaat zo regenen. Dus dat maar gedaan en ik zat net kwam er toch een bui… goeie hemel zo blij dat ik al binnen was… heerlijk kop thee gedronken en appeltaart met noten en slagroom genomen om daarna lekker met de bus terug te gaan naar Assen. Lekker tijd over om de stad nog even te verkennen.  Een heerlijke eenvoudige maaltijd gehad, cup a soup, broodjes van de lunch en een heerlijke salade. Voor morgen mezelf getrakteerd op een 3 gangen menu, wetende dat dat een lange dag gaat worden omdat je weet dat het een lange dag gaat worden, mede door terugreis naar Assen anderhalf uur in totaal kortom een reis om de wereld, aan de andere kant ik zitten kijk en geniet. Blog schrijven in de bus is ook goed te doen tenslotte. Dus het zal wel goed komen .
Geen opmerkingen:

Een reactie posten