maandag 10 mei 2021

groeten uit Musselkanaal ( Coevorden naar Musselkanaal)

 

Ja hoor Musselkanaal met moeders wat een feest is dat toch altijd, het blijft thuis komen altijd, al is het niet het huis maar is het de persoon. mijn Moeder.. Waar thuis toch een andere betekenis heeft.

Bij aankomst was ze al thuis. Ze had het plan om naar een vriendin te gaan, maar dat had ze al een dag eerder gedaan. Ze zat dus te wachten totdat ik zou komen. Gelukkig was ik redelijk op tijd. Zodat ze niet zo lang hoefde wachten. Heerlijk zitten te kletsen en bijgepraat over de tocht die ik heb gelopen, jammer vond ik wel dat zoals ik al eerder schreef dat de tocht door Overijssel erg slecht wordt aangegeven, het viel me al op tussen Coevorden en Hardenberg maar ook, zodra je Drenthe uit bent, dat het slecht is, gelukkig kon ik de Komoot gebruiken, maar er ontbreken stukken en aanwijzingen onderweg, zoals ik al schreef het is zoeken, stickers zijn vervaagd, ontbreken etc, onderweg een paar dames ontmoet die gelukkig het boekje online hadden en die hebben me redelijk door het eerste gedeelte van de stad geloodst was ik erg blij mee. Anders denk ik had ik daar nog steeds rondgelopen. 

De avond bij mijn moeder erg gezellig, samen tv gekeken naar Lego masters die wederom spectaculair was, en de besten hebben inderdaad gewonnen zoals het hoort.
Daarna vroeg in bed want de vermoeidheid sloeg toch wel toe. 

Rond 23.00 uur maar het bed opgezocht, de luiken vielen dicht en dat ik moe was bleek wel.. ik heb tot 10 uur geslapen de volgende ochtend. niet gek met 90- km in de benen...

De zondag was zoals een zondag moet zijn, eerst uitgebreid gedouched etc, daarna een lekker ontbijt bij mijn moeder en meteen weer praten praten praten, Haar pakjes voor moederdag had ze al gekregen toen ik aankwam bij haar.. dat was veel handiger een bos bloemen is toch lastig te verbergen
 
Mijn moeder had een lamp en die moest gemaakt worden, hij was al gemaakt maar ze was niet tevreden, dus ze zei die lamp moet nog gemaakt worden moet Henk, ( mijn broer) maar even doen, dus ik dacht, ik ben dan wel niet echt technisch maar een stekker vervangen kan ik, een een stekker aansluiten op kroonsteentjes kan ik ook.. dus ik zei ik doe dat wel even.. grote ogen van mijn moeder, haar roze zoon die dit kan. ik denk dat ze even is vergeten dat zij bij ons thuis de vrouw was die dit altijd deed, ik er altijd met mijn neus bovenop stond te kijken, en dat ik ook altijd, hoe dan zelf lampen maakte voor in mijn slaapkamer incluis aansluitingen
Dus terwijl zij bezig was de lamp nog beter schoon te maken heb ik even deze lamp gemaakt.. en aan haar gegeven.. heb haar gezegd mam loop even naar de voordeur.. dus dat deed, ze goed van vertrouwen als ze is, daarna zei ik ga even met die lamp op de galerij staan, deed ze ook nog. dus toen zei ik, je had garantie tot aan de deur dus als hij het niet doet is de garantie al verlopen, ik wist al dat hij het deed ik had het al even geprobeerd.
Dus zij lachen.. ze zei raar joch met je grapjes..
Daarna de lamp opgehangen en aangedaan, ze was dol blij met deze lamp dat hij het deed, dit is namelijk een lamp van een vriendin van haar waar mee het momenteel niet zo goed gaat en ze gaat trouw elke week naar haar toe.. omdat ze het zo sneu vind dat deze vrouw geen bezoek krijgt.
Rond 12.00 kwam mijn broer.

Heerlijk zitten te praten ,ik heb mijn broer ook zover dat hij het Pieterpad gaat lopen, en dus heb ik hem de komoot uitgelegd ik ben er fan van.. ik vind dat hij goed werkt.

Dus na een heerlijke middag praten en klieren, heerlijk gegeten zoals alleen mijn moeder iets kan bedenken en rond 16.00 ben ik terug gereden naar Alphen om daar bij te komen en te gaan genieten van het goede leven.. 

Alles uitpakken en even paniek omdat ik dacht dat ik mijn fototoestel was verloren maar nee die zat keurig onder in de tas dus dat was prima
Kortom het was wederom een heerlijke 5 daagse en dan staan er nog 3 dagen pieterpad op het programma ik zie er naar uit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten