vrijdag 31 augustus 2018

Virtuele maagband

Van een vriendin van mij hoorde ik over de Virtuele maagband.

Het schijnt dat je er kilo's mee afvalt..

Ik zit dan natuurlijk eerst te denken wat is dat dan. ik zie mezelf dan als een soort cybermannetje bij een praktijk komen,. ook in cyberland waar ik dan een maagband om krijg.

Ik ga dan gigantisch afvallen omdat ik natuurlijk niet veel kan een door die band..

In Cyberland kan ik dat begrijpen en nog volgen.. dat je alter ego ineens veel slanker is dan jij bent etc.. je kan tenslotte in cyberland jezelf altijd mooier en leuker voordoen dan in het echte leven... het is een gegeven waar wij al jaren mee bekend zijn..

Maar goed de virtuele maagband, ik heb me er maar eens in verdiept.
Nu blijkt het dus iets te zijn waarbij je met hypnose werkt.. je krijgt als het ware een band om je maag door hypnose..
het klinkt aanlokkelijk. het kost slechts 500 euro... en dan heb je dus 5 sessies of vier waarbij je dus gigantisch gaat afvallen. Ik geloof er dus niet in.. maar voor wie wil zeg ik doen, en vertel mij wat het gedaan heeft met jou...

hieronder een artikel uit het ad over deze virtuele band.

Omstreden ‘virtuele maagband’
in de strijd tegen teveel aan kilo’s

Heeft het zin? Of is het onzin? Een onder hypnose aangebrachte ‘virtuele maagband’ als hulp bij afvallen.
Het maakt mij niet uit of het een placebo-ef­fect is of niet. Het belangrijk­ste is dat het werktTherapeut Annemiek Kruse
Wie moeite heeft met afvallen, maar een echte maagband een té grote stap vindt, kan bij Annemiek Kruse uit Leusden terecht voor een ‘virtuele’ maagband. De therapeut brengt haar cliënten daarvoor onder hypnose.
De beelden die bij veel mensen opkomen als ze aan hypnose denken, zijn die van bekende hypnotiseurs als Rasti Rostelli. In zijn show liet hij mannen onder hypnose geloven dat ze gingen bevallen, of een hele rij zittende vrouwen geloven dat ze niet meer op konden staan.
„Zo gaat het niet bij mij hoor”, lacht Annemiek Kruse (53), die in haar praktijk Anders Afvallen hypnotherapie toepast. Ze beschrijft het gevoel van hypnose als dagdromen. „Het is geen magische wereld waar je in komt, maar een staat van diepe ontspanning.”
Het plaatsen van een virtuele maagband onder hypnose en het plaatsen van een echte maagband, lijken volgens Kruse veel op elkaar. De therapeut hanteert dezelfde regels als het ziekenhuis. De cliënt moet bijvoorbeeld nuchter op de afspraak verschijnen. De ingreep gebeurt bij Kruse alleen niet in één operatie, maar in vier hypnosesessies. „Mijn cliënten ervaren de operatie fysiek. Ze voelen dat er wat in hun buik gebeurt”, aldus de therapeute.
Dat het lastig is om af te vallen, weet Kruse als geen ander. Ze slonk eens twee kledingmaten, en weet sindsdien op gewicht te blijven. Dat ze grip kreeg op haar gewicht, motiveerde Kruse om vijf jaar geleden haar eigen praktijk in Leusden op te zetten.

Onderbewustzijn

Volgens haar is het onderbewustzijn een belangrijk onderdeel van een succesvol dieet. Op een groot bord tekent Kruse ter illustratie twee cirkels. De binnenste cirkel representeert het onderbewustzijn, de buitenste het bewustzijn. „Wilskracht”, schrijft ze erboven. Kruse zet een dikke streep door de S in het midden. De woorden ‘wil’ en ‘kracht’ blijven over. „Je bewustzijn wil van alles”, licht ze toe. „Maar de kracht komt uit je onderbewustzijn.”
Volgens Kruse regelt je onderbewustzijn 95 procent van je dagelijkse handelingen. Lopen bijvoorbeeld, fietsen of eten. „Dat gaat vanzelf”, aldus Kruse. Ze noemt het ‘geïnstalleerde programma’s’. Het hebben van slechte eetgewoontes is volgens de therapeute ook zo’n programma. En die zijn moeilijk te herprogrammeren.
„Iemand kan dat niet zelf doen”, vertelt de therapeut. Dat is waar Kruse te hulp schiet. „Ik geef onder hypnose nieuwe instructies aan iemands onderbewustzijn.” Deze vorm van hypnose kan volgens Kruse ook werken bij mensen die slaapproblemen hebben, of willen stoppen met roken. De kosten per sessie zijn 125 euro.

Omstreden

De virtuele maagband is niet onomstreden. Er is weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit. Zo zet psychiater Ronald van den Berg op de website van de Vereniging tegen Kwakzalverij vraagtekens bij de werking van hypnotherapie. Hij noemt de alternatieve therapie discutabel. „Het lijkt het meest waarschijnlijk dat deze resultaten berusten op een placebo-effect”, schrijft hij. De organisatie waarschuwt op haar website ook tegen geldklopperij.
Kruse trekt zich weinig aan van de kritiek. „Het maakt mij niet uit of het een placebo-effect is of niet”, zegt ze. „Het belangrijkste is dat het werkt.” Volgens de therapeut is het slagingspercentage binnen haar praktijk honderd procent. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten