donderdag 30 augustus 2018

handen en voeten dag

Vandaag mijn eerste les WO gegeven, het was even slikken, maar ik had, volgens mij een mooie les voorbereid. Ze moesten van mij op een blad 2 voeten tekenen, hun eigen voeten, dus die werd door een klasgenootje omgetrokken

Ze moesten zo staan dat 1 voet naar voren stond en de andere voet naar achteren.. nummer 1 en 2

Daarna kregen ze de opdracht om bij voet 2 op te schrijven waar ze vandaan komen, dus welk land, wat hun hobbys zijn, sporten die ze doen, alles wat voor hun van belang is.

Bij twee moesten ze opschrijven waar ze heen gaan, dus hun toekomst, wat willen ze bereiken, wat voor beroep willen ze etc.. kortom ze hadden een mooie opdracht vond ik.

Op het laatst moesten ze aan elke voet 5 tenen tekenen, deze tenen moesten ze invullen met de namen van de mensen die voor hen belangrijk waren of zijn.

Deze les liep erg leuk en goed, de leerlingen hadden er lol in en ik ook. Dus de eerste les WO, totaal buiten mijn comfort zone is gedaan en heeft er voor gezorgd dat ik dus wat meer zin krijg in dit vak..

Daarnaast had ik voor het eerst sinds jaren een groep van de isk, waarin geen kind Nederlands of engels spreekt.. met als gevolg dat ik even moest nadenken hoe ik dit nu moest doen. ze komen ook allemaal uit diverse landen, dat is zo leuk nu , dat veel leerlingen uit verschillende landen komen zoals Thailand,  China, Polen. Afghanistan, Turkije, SyriĆ«, Eritrea, Koerdistan etc.
Heel veel dus...

Deze klas kwamen ze ook uit verschillende landen maar ze begrepen dus geen woord Nederlands..Dat is dan ff best lastig.

Toch is het gelukt om ze het spel fopbal uit te leggen, daarna het spel Peter Zegt, waarbij ze nieuwe woorden leren als schouders, borst, buik, heupen, knie en voeten,  en wonder boven wonder kon ik ook met ze het spel spelen de alternatieve stoelendans met het papiertje. Ze genieten, kijken nog wel wat vreemd naar mij, maar ze doen wel mee, ik daag ze dan ook uit, en probeer het toch zo veilig te maken dat ze mee gaan doen en dat doen ze. vind ik zo heerlijk.

het was met recht een dagje met veel handen en voeten werk maar wel erg leuk om te doen.. het zijn uitdagingen en dat is toch wel genieten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten