woensdag 29 augustus 2018

de eerste echte lesdag

Vandaag mijn eerste les gegeven van dit schooljaar.. ik had de isk als eerste klas, zo leuk om met deze gasten te beginnen, het maakt al meteen het leven leuk en het lesgeven ook.

Het vroege opstaan, al mag ik niet zeuren, ik kon het eerste uur uitslapen, maar toch.. het blijft onwennig dat je gewekt word door muziek op dat vroege tijdstip en dat je niet op reis gaat. maar goed het zal wel wennen ooit..

Mijn rooster deze week is niet echt zwaar, het is erg rustig inkomen dat het werkzame leven weer is begonnen, deze week is wennen..  vandaag had ik 1 les, morgen heb ik er 4 lessen die ik moet geven en vrijdag is de klapper heb ik er 3.. dus dat is afbouwen... al zit er wel de les WO in, een nieuw vak dat ik moet geven omdat men niet genoeg klassen heeft dit jaar.. 

het grote nadeel is wel dat ik me dus ook moet kleden om les te geven, dus een lange broek aan, dichte schoenen aan, en dat betekend wennen.. zowel ik als mijn lijf.. mijn lijf zegt dit wil ik niet. dit ga ik niet doen.. maar toch het moet.. gevolg, de hitte van de zomer moet mijn lijf nog uit.. dus ik zweet als een otter.. neem tegenwoordig altijd al standaard een schoon T-shirt mee en hordes Deo
.
Het was vandaag ook even dat ik tijd had om wat foto's te maken aan de andere kant van de school zodat het zicht van het plein ook duidelijk is.. het is toch wel een ravage hoor dat gesloopt van de school, je merkt ook dat de leerlingen zich er niet echt blij mee voelen, ze wat onrustig zijn etc. maar het zal wennen zijn. Ook het zoeken naar de aula geeft al wat moeilijkheden ze blijven in de gang hangen, maar dat loopje moet ook groeien.

De eerste les die ik heb gegeven was bijzonder, met een hoop nieuwe kinderen, erg gezellig en leuk, ze genieten er van. Eerst krijg je dan natuurlijk het rondje namen, ik vraag altijd meteen uit welk land ze komen, dat is al leuk om te weten,. daarnaast zijn er weer een hoop namen bij die ik moet leren , ze zijn bijzonder en soms niet uit te spreken, al leert de ervaring dat ik het wel in de vingers krijg.

het zijn weer leuke kids en ik ben maar begonnen met een lesje spel, erg leuk met ze, ze genieten hiervan. wat spelletjes doen met elkaar.

Aangezien ik maar 1 uurtje had en verder niet zoveel te doen, ben ik tussendoor even naar huis gegaan, ik moest eigenlijk naar het toilet maar die was bezet, dus dan maar thuis, toch nog even langs de supermarkt om wat boodschappen te halen, en bij thuiskomst kwam ik een buurvrouw tegen die altijd graag praat, erg lief mens, alleen als je blaas op knappen staat is het wat lastiger om een lang gesprek te hebben. Ze is sinds een jaar met pensioen, dus ze heeft behoefte aan praatjes om haar dag te vullen.. dus ja ik kon ook niet weglopen..

lastig hoor je concentratie er bij te houden maar het is gelukt.

In de middag moest ik nog even terug naar school voor een overleg over het vak WO, ik begrijp er niet zo heel veel van. maar goed, het zal wel komen in de loop van het jaar... we doen ons best..
Toen ik thuis kwam, kwam ik een andere buurvrouw tegen die tegen me zei. nou jij hebt het zwaar je ziet er nu al vermoeid uit.. ik heb maar gelachen het is vast een grapje.. anders is het leven wel heel zwaar zeg als je al na 1 uurtje lesgeven er zo vermoeid uitziet. dat gaat dan volgende week wat worden als ik 25 uur draai...

kortom het is echt begonnen.. en ik hou er van de kids weer te zien die toch even snel binnen komen lopen, die even praten die hun vakantieverhalen willen vertellen heerlijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten