dinsdag 21 augustus 2018

amersfoort

Ach dat de vakantie bijna voorbij is kun je om treuren of je kan het leven vieren.. 
ik kies dan toch voor het laatste al heb ik wel het gevoel dat dit de snelste zes weken zijn van het afgelopen jaar.. het vloog voorbij. ik knipperde een keer met mijn ogen, deed het nog een keer en pats boem ze waren voorbij. het was over.. weg zes weken. Heb er natuurlijk prachtige nieuwe herinneringen gemaakt en vreselijk genoten hiervan. maar toch het ging me te snel.


Dus vandaag met vriendin Marlous naar Amersfoort, we moesten nog even wat doen vonden we, dus dat werd het Piet Mondriaanhuis.
We hebben afgesproken op Utrecht Centraal en vonden elkaar vrij snel gelukkig. We zijn meteen naar de trein gelopen en konden gelijk instappen.

Al pratend kwamen we aan in Amersfoort en zoals we zijn we zagen uitgang Piet Mondriaanplein, dus daar moesten we vast zijn, daar zat hij vast in de buurt. Wij dus die kant op.. en konden nergens bordjes zien waarop stond waar het huis was. Dus zijn we gaan lopen totdat we ergens een bordje tegen zouden komen. Niet dus. Uiteindelijk bracht Google maps uitkomst, die liet ons zien dat we totaal de verkeerde kant opgingen. Gelukkig was er een aardige mevrouw die ons de juiste weg wees, dus we konden weer verder kletsen en lopen,.

Het mooie is wel we praten de hele weg, dus het voelt nooit ver en dan ineens komen we op een punt waar we het eerste bordje zien dat ons naar het huis wijst. dus wij lopen heerlijk pratend verder.

Wij konen niet weten dat er nog ergens onderweg een bordje stond, verscholen achter een plantenbak die in de lucht hing waarop de route werd aangegeven naar het huis van Mondriaan.. dus op een gegeven moment zagen we weer een bordje waarop stond mondriaanhuis maar dan weer de kant op waar we vandaan kwamen..  Dus het is uiteindelijk goed gekomen, we kwamen aan bij het huis en zijn naar binnen gegaan.

Het is een alleraardigst museumpje, heel klein in het voormalig huis van Mondriaan waar hij is geboren. De dames van de receptie leggen alles uit, hoe en wat, en lieten ons als eerste in de lichtshow plaatsnemen, soms is modern doen niet goed, we zagen verschillende vlakken, een beetje zoals het werk van Mondriaan, het latere werk dan, en daarop werden verschillende schilderijen getoond, we werden er wat raar van dus we zijn maar gewoon er uit gelopen om het musuem in te gaan.

Het musuem heeft niet echt werk van Mondriaan, maar wel heel veel over zijn leven, foto's, zijn kinderwagen, zijn atelier in Parijs hebben ze nagemaakt, het is eigenlijk een leuk en lief musuem waar je zo maar even binnen loopt,  maar waar je nooit meer terug komt.
Dit keer was er een expositie met de natuur van Mondriaan, hij had wat schilderijen gemaakt over de natuur, dit waren schilderijen die in particulier bezit zijn maar die nu even aan het volk werd getoond.

Er zaten mooie stukken bij.
Na afloop was het tijd voor thee met gebak, daarna zijn we heerlijk gaan dwalen door Amersfoort, een mooie stad, niet groot maar wel erg gezellig, vooral de kleine straatjes zijn de moeite waard..

Om 17.00 besloten we weer naar huis te gaan, na een heerlijke middag genieten in AmersfoortGeen opmerkingen:

Een reactie posten