vrijdag 10 augustus 2018

Parijs dag 2

Opstaan met het gevoel alsof de man met de hamer de hele nacht heeft lopen te slaan en met een smaak in je mond alsof je ik weet niet hoeveel, zal niet in details treden, hebt gegeten, is ff wennen, maar het komt goed dat kan niet amders .

De badkamer heeft zo zijn kuren een stortdouche die niet stort maar druppelt een handdouche die eeen straal heeft alsof je met duizenden naalden wordt beschoten... denk dat de leidingen verkeerd liggen. Daarnaast een wasbak met de kranen, voor warm en koud op de uithoeken zitten. De ene links de andere rechts, zodat je het gevoel hebt dat je staat te gokken, een manshoge spiegel waar in dan een lang vooruitstekende kraan zit op , juist de goede hoogte voor een man als je er voor staat, tel daarbij het zwarte leren behang op en het plaatje is complet. Een keurig net hotel waar de kamer 300 euro kost .

Deze dag hebben we maar de dag van de dichte deuren genoemd, We wilden de catacomben in, leek me zo gaaf, helaas waren ze al volgeboekt tot aan zaterdag. Je moet dit dus van te voren regelen
Bleek, wist ik niet. Dus wij naar het Moderne kunst museum centre Pompidou, daar hebben we eerst heerlijk gegeten, ergens op een trap aan de pick Nick. Daarna onverwachts in een prachtig kerkje terecht gekomen dat in de verbouwing zit, maar waar een prachtige tentoonstelling was met moderne kunst... prachtig vooral de moderne uitvoering van het laatste avondmaal was grandioos . Daarna opzoek naar de ingang van het museum. Die was snel gevonden maar dus gesloten helaaas. Dus wij hebben besloten om de wandeltocht te doen langs het kanaal..... helaas konden we dat niet vinden. Uiteindelijk zijn we dus ergens in een vaag parkje beland waar we hebben besloten om het museum van Rodin te bezoeken. Plannen gemaakt, metro gepakt en we kwamen op tijd aan. Helaas was het museum nog een heel stuk verder met een bus.. de jongen die zangerig Engels sprak van het vvv, vertelde ons dat, dus we besloten maar om terug te gaan naar het hotel om ins gehuld in chocolade en chips voor te bereiden op de avond .

Maar om nu te spreken over een verloren dag, dat zeker niet we hebben prachtige dingen gezien en erg genoten zowel van onbekende gebieden als elkaar.

Even terug naar het hotel om ons op te frissen voor we naar mommatre gingen, waar ik een stukje streetArt wilde laten zien, daarnaast moesten we natuurlijk ook de sacre cour in, dus een volle avond, natuurlijk was de beroemde voetballer maar ook danser er die wederom zijn kunsten vertoonde in de paal. Heerlijk gegeten op het plein en daarna rustig terug gelopen naar het hotel. Nog een spelletje slipbo gespeeld en daarna naar bed. Het was een volle dag maar erg leuk 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten