maandag 20 augustus 2018

zucht

Aangezien  er na 5 weken totaal geen gedachten aan school de laatste vakantie week aan breekt.. bedacht ik me gisteravond, laat ik nu niet in dezelfde valkuil stappen waar ik elk jaar in stap, maar laat ik nu gewoon een keer vroeg naar bed gaan en vroeg opstaan. gewoon oefenen zodat ik niet volgende week maandag een giga klap krijg en meteen weer in de vermoeidheid schiet omdat ik niet mijn ritme op orde heb.. toen ik mijn huidige baan kreeg was het ff wennen, zeker omdat ik toennog in Groningen woonde en hier een baan had.. ik moest vreselijk wennen aan het nieuwe ritme.

Ik bedacht me, toen ik tig  jaren geleden geen baan had, of zoals ze dat zo mooi noemen between two jobs, ik de dagen vulde met zoveel, dat ik veel vrijwilligerswerk deed, dat ik insprong als er hulp werd gevraagd bij iets, dat ik regieklussen deed in de avonden etc soms zelfs ergens binnenstapte en vroeg of ze vrijwilligers nodig hadden, op sommige plekken kon ik dan tussen de middag mee-eten. wat heerlijk was, want dat scheelde weer geld. ik was altijd bezig mede omdat ik wilde voorkomen dat ik lui zou worden en dus mijn dagen zou vullen met  thuis zitten, dat ik door niets te doen of te ondernemen juist lui werd.

Ik ken mezelf en wist toen al dat ik actief moet blijven,  natuurlijk begrijp ik ook wel, dat ooit als ik de leeftijd bereik dat ik op mijn lauweren mag rusten, dat ik dus dan niets meer hoef te doen, maar gewoon de tijd voor mezelf heb.. ik daar dan ook van zal genieten, maar nu nog niet, ik ben daar nog veel te jong voor.. ik geniet er nog volop van om in het arbeidersproces te staan en daardoor in het leven te staan wat ik intens gelukkig omarm. 

Daarnaast vind ik het heerlijk om te werken, omdat ik daardoor genoeg middelen heb om de leuke dingen in het leven te doen, te genieten van musea, van dagjes uit met vrienden, etentjes bij mij organiseren of ergens te gaan eten, zo geniet ik ook enorm van de reisjes die ik kan maken. waar ik nieuwe dingen leer en zie maar ook nieuwe mensen leer kennen, het is heerlijk, dat ik niet meer, zoals toen ik in de uitkering zat, elke dubbeltje moest omdraaien, en elke keer weer net het einde van de maand haalden.. dat ik in het uitgangsleven 1 glaasje bier, ja ik dronk toen nog bier, nam om daarna over ging op tapwater uit de kraan bij het toilet zo kon ik uit voor 2gulden 25.. dat was heerlijk en ook nog erg leuk. maar toch nu geniet ik van het vermogen om gewoon de dingen te kunnen doen zonder dat ik elk dubbeltje moet omdraaien, al ken ik die kant goed genoeg om te weten dat dit geen pretje is als je in een uitkering zit. Gelukkig zijn er tegenwoordig aardig wat potjes waardoor je het langer kan uithouden, zoals de voedselbank, zoals de huursubsidie, de zorgtoeslag etc.. dat was er niet in mijn tijd.. maar toch.. het is geen vetpot, nu ook niet, maar je kan er, als je verder geen grote uitgaven hebt, omdat je wasmachine of koelkast, tv stuk gaat , redelijk leven.. alleen vond ik het meest vervelende dat ik overdag zo weinig te doen had. dat heb ik dan ook meteen omgezet in veel te doen, veel vrijwilligerswerk, staat leuk op de cv, maar ook zo kreeg ik meer mogelijkheden om een betaalde baan te vinden.. 

Maar nu terug naar waar het omgaat. ik ben aan het oefenen geslagen, het vroeg naar bed gaan is gelukt, het vroeg gaan slapen niet. het vroeg opstaan ook, maar het bevalt nog niet.. ik denk dat ik nog moet wennen tot aan de herfstvakantie maar het zal komen..
oefening baart kunst.. toch..

het zal mij niet verbazen dat het maandag een cold turkey gaat worden.. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten