zaterdag 18 augustus 2018

The Day After

Terugkomen uit Parijs, is zoals elke vakantie weer even voeten op de Nederlandse bodem zetten, maar ook meteen weer terug in je huis. Ik merk dat als ik thuis ben ik het volgende wil, ik wil mijn koffer uitpakken, ik wil meteen ook alles wassen, ik wil alles opruimen. ik wil de stenen die ik meeneem meteen in de pot met stenen doen, ik wil mijn foto's meteen op de computer zetten zodat ik ze kan gaan bewerken, kan selecteren, kan schiften wat ik wil houden, wat ik ga gebruiken voor de bundel over Parijs etc.. kortom er is veel werk aan de winkel als ik thuis ben, en het maakt niet eens uit hoe laat het is. ik wil dat doen.

Susan was gisteren meegegaan naar Alphen, haar man kwam haar halen omdat hij zaterdag met de trein naar Frankrijk gaat, en dan kon ze dus beter bij mij slapen  zodat haar man met de auto naar Alphen kon en zij dus zo bij hem in kon stappen, ze bracht hem dan naar schiphol , en daarna reed zij met de auto naar huis,. Het is leuk omdat je dus nog niet meteen je vakantie afsluit maar nog even samen het echt afsluit. Het was heerlijk om zo een keer te eindigen.

We hadden Chinees eten gehaald, maar dat was al aardig koud omdat, we natuurlijk eerst van alles moesten doen. Uitpakken etc.. 

De eerste nacht in mijn eigen huisje en mijn eigen bed heb ik wat minder geslapen dan normaal, dat had vooral te maken dat ik niet gewend ben dat er nog iemand in mijn huis slaapt, en doordat mijn lamp bij de wc en badkamer iets te laag hangt, of de deuren zijn te hoog er ingezet, telkens als de deur open gaat dan hoor je een soort van bel... dus ik werd steeds wakker van dat geluid.. Is geen punt,  maar het is wel even balen.

Susan vertrok om half 7 dus ik kon me omdraaien, en heb daarna nog even uitgeslapen tot 9 uur, daarna wat foto's al uitgezocht, en gaan sporten, ik had het al afgesproken met Paulien dus dat was erg gaaf. We hebben veel gepraat, veel bijgepraat en weinig gesport.. maar wel alles gedaan.

Daarna ben ik even langs de school gereden om dat foto's te maken van de huidige sloop van het gebouw, wat al ver is.. ik vermoed dat het binnenkort echt plat ligt, dat alles echt weg is..  

Snel wat boodschappen gedaan, erg blij met mijn nieuwe tas die is binnengekomen voor op reis. met veel handige vakjes en inderdaad bijna niet te opeen door anderen, heel ideaal voor op reis.

Daarna een hele reeks achterstallige opgenomen dingen bekeken op tv, want een week weg houd ook in dat je meteen heel veel moet inhalen op tv, dus dat kost veel tijd meteen.

De buuf kwam nog even gezellig langs, we hebben uitgebreid bijgepraat en ik kreeg van haar vanuit Bali een prachtige geluksboedha voor in mijn auto. Ben benieuwd hoe het werkt en of het werkt. ik ga dat morgen uitproberen als ik naar het hoge noorden ga.

Kortom de dag after is geen rustdag geweest, dat zit ook niet in dit beestje,.. ik wil weer door, ik wil mijn energie kwijt... en dat is prima..
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten