maandag 13 augustus 2018

parijs dag 1


De wekker gaat vroeg, heel vroeg.. om 4.15 opstaan om ons te haasten we moeten om 5.37 de bus halen om op tijd op Schiphol te zijn.

Het gekke is toch wel dat je slecht slaapt, dat valt me altijd op.. je denkt dat het wel mee gaat vallen maar toch lig je ergens een beetje gespannen wakker.. en vraag je je af of je het allemaal wel goed hebt bedacht...

Susan was gisteren al aangekomen wat natuurlijk alleen maar extra leuk is, meteen hebben we voor de maandag besloten om naar het Louie Ventton musuem te gaan ergens aan de rand van Parijs, laten we dan maar meteen niet de hoogtepunten doen maar onze eigen hoogtepunten zoeken.

De kaartjes meteen geboekt en geregeld gisteren zodat we kunnen gaan.

Zoals altijd is de treinreis goed te doen, bij aankomst meteen de kaartjes gehaald voor het Louvre, daarna met de metro naar het hotel. Helaas deed mijn kaartje het niet, dus ik moest, terwijl ik hardnekkig achtervolgd werd door een bedeldame, een nieuwe metrokaartje kopen. Deze dame heb ik even duidelijk gemaakt op zijn Harry’s dat ik niet gedient  ben van haar stalk gedrag... geloof dat de boodschap over is gekomen.

Kaartje gekocht om te ontdekken dat de zorgvuldig gekozen route niet werkt, het station waar we over moeten stappen is eruit gehaald.. dus moesten we terug een andere route vinden dit is natuurlijk gelukt.

Het hotel gevonden, we konden op 1 kamer, helemaal prima, daar onze spullen gepakt en het leukste is er is een soort van klein buiten... met kunstgras. Daar is het even lekker zitten. Deze kamer heb ik maar aan susan gegeven . Mijn kamer zag ik pas later, geen platje wel een groot raam aan de grote weg bij een bushalte de ideale plek om foto’s te maken.

We hadden gisteren al besloten dat we naar het nieuwe moderne museum in Parijs zouden gaan. The fondation Louis ventton. Het is een prachtig ontworpen gebouw . Een aanrader vooor als je Parijs bezoekt, de exposities zijn verdeeld over 8 zaken, het is een soort vsn de Kunsthal in Rotterdam maar dan groter.  Het gebiuw is ook veel mooier.

We hebben voor we naar binnen gingen eerst even gepicknickt om daarna het museum te bezoeken.

Na 3 uur er inslopen, terug, net als op de heenweg met het busje voor 1 euro, over een weg waar een wandelende nier nooit meer terug komt op de plek waar hij hoort te zijn. Je nierstenen zijn ook meteen vergruist.. maar het is heerlijk,
Daarna terug naar het hotel waar ik dus mijn kamer kreeg, een kamer met leren behang, je zou er bijna iets bij gaan denken... masr aangezien we beiden. Nogal moe waren hebben we even een uurtje geslaoen om daarna ergens te gaan eten. We hadden een leuk biologisch restaurant uitgezocht . Heerlijkverantwoord gegeten   De gezondheid spat er vanaf ... dus de rest van de week mogen we los op de ongezonde dingen.

Na het eten nog een stukje wandelen doordeweeks wijk, bijna bij Momatre toen susan ontdrkte dat ze haar vest had laten liggen in het restaurant , dus we zijn terug gelopen, vest gehaald en daarna doorgelopen naar het hotel.” Plannen voor de volgende dsg gemaakt en daarna naar bed

Het was een mooie volle maar lange dsg 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten