vrijdag 10 augustus 2018

terugblik op mijn auto's ( deel 2)

De volgende auto was een Mazada 323 F BG
een prachtige auto, ik voelde me er de koning te rijk in. hij reed heerlijk, hij beviel goed, was een automaat dus ik kon er goed mee rijden.. en hij was pittig..
Ik draaide daar heerlijke muziek in, en dat kon hard. het voelde goed, tot die ene keer, de brug in Alphen stond zoals zo vaak open, dus ik stond keurig te wachten, de brug ging dicht, en ik trok op, mijn voorganger deed dat ook maar zijn motor sloeg af, ik kon met mijn nog geen 30 km per uur, niet snel genoeg remmen, ik weet nog dat ik dacht dit was het dus.. en kwam dus tegen hem aan, ik heb nog nooit zon ravage gezien van een auto die met nog geen 30 km per uur op een andere auto botst..
achteraf bleek dat het niet zo gek was, ineens zag ik heel veel rode onderdelen, en bij nader onderzoek, door de garage bleek dat het een samengestelde auto was, men was tevens vergeten de bumperbalk terug te zetten, met als gevolg dat mijn auto dus echt total loss was.. achteraf blij dat het met zo weinig kilometers per uur was, als ik op de snelweg had gezeten en dan een aanrijding had gehad dan denk ik dat ik niet meer hier had gezeten en dit had kunnen schrijven.

er moest dus een nieuwe komen
Een oude witte golf, geweest van een oude man die hem niet meer wilde, en ik kon hem voor een prikkie overnemen. Wat een heerlijke auto was dit, ik heb er veel in gereden en zeker ook van genoten.Op een dag viel me op dat ik vaak aan de kant van de weg moest staan, omdat hij dan terugviel, even moest afkoelen en dan kon ik weer verder. dit was niet te maken, dus moest de auto weg. helaas. ik ging op zoek naar een ander golf en vond er eentje  in Hoofddorp
 Deze auto heeft het ongeveer 4 jaar met mij uitgehouden, hij reed prima, zat veel ruimte in en was paars, ik heb in dit karretje genoten met het rijden, hij was gewoon leuk en gaaf.
Ook deze auto kwam op een dag niet door de apk, dus moest er een andere komen,  dus er moest gezocht worden.. De garage waar ik deze auto in onderhoud had kwam met een mooie auto aan

deze geweldige mazda coupe, werd hij genoemd.. ik heb er heerlijk en veel in gereden, hij reed als een trein, op het laatst kon je zien waar ik reed, ik had constant een witte rookpluim om mijn auto heen hangen hij lekte water dus het werd een wat linke soep.. dus deze auto moest ook weg wederom kwam er een paniek aankoop.. ik moest wat
het was een grote omslag de grote mazda inruilen voor dit klein geval..  Een fiat seicento het was ook een soort van niersteenvergruizer, er zat totaal geen vering in.. dus het was eigenlijk gewoon niks. Het leuke was wel , dit heb ik uitgeprobeerd met leerlingen, dat je dus door fietspaaltjes kan en dat je dus met deze auto op fietspaden kan rijden. ideaal.. vond ik. Helaas bleek dit een fatale miskoop, de koppakking bleek lek, dus hij verloor te veel, en moest dus gemaakt worden, dat heeft die garage waar ik hem gekocht heb gedaan, maar ik was hem zat.. het is algemeen bekend dat als je koppakking stuk is dit eigenlijk nooit meer goed komt. 
Nadat ik dit aan mijn ouders had verteld vroeg mijn vader een week later wat ik van een Ford Ka vond, dat vond ik wel aardig, zeker toen ik hem zag op internet. Mijn vader zei alleen maar, kom 19 juli maar naar Mussel dan gaan we samen kijken naar een andere auto, ik moest de gegevens van de fiat doorgeven, en  dat was het. 
Tot mijn grote verbazing maar ook vreugde hadden mijn ouders voor mij een auto uitgezocht en scherp onderhandeld.. heel scherp zelfs, mijn fiat kon ik zelfs met winst inruilen.. dus dat was prima.. 
Zo kwam dus mijn paarse Ford KA in mijn leven
Wat heb ik veel gereden in deze auto en wat heb ik van dat karretje gehouden, wat heb ik veel gehuild in deze auto en gevloekt in de periode dat mijn vader op sterven lag. hele gesprekken gevoerd met vrienden, maar ook met mezelf, wel duizend keer afscheid genomen van mijn vader, alles door mijn hoofd laten gaan, het was bijzonder en goed.. het was een toffe auto, totdat ook de apk kwam met de mededeling dat hij nog een jaartje meekon waarschijnlijk,  de balken lagen los, hij roestte enorm bij de tankdop etc.. dus hij was op.. helaas.. ik moest er wat mee hij moest dus echt weg helaas.
Dus al struinend op het internet kwam ik onderstaande auto tegen
Een ford ka, met rood en zwart..  iets nieuws, niet alleen maar zwart, dus ik draag tegenwoordig maar een rode onderbroek als ik in deze auto zit anders pas het niet bij elkaar.. maar ik ben er super blij mee, hij rijd heerlijk, tenminste hij is nu hoop ik goed gemaakt, hij stond helaas binnen drie weken al 2 keer aan de kant met lampjes. dus dat is wel even balen.. maar ondanks dat blijf ik het een mooie auto vinden en hij rijd ook heerlijk hij is aan mij gewend geraakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten