vrijdag 27 juli 2018

Surprise

Aangezien vriendin Kitty binnenkort een respectabele leeftijd gaat halen, maar zowel vriendin Laura als ik er niet zijn op die dag, wegens vakantie, hadden we in een gekke bui besloten dat we iets voor Kitty gingen doen. 

Na kort te hebben overleg, ik ben altijd gek op zusters in het kwaad, besloten we om met haar naar Den Haag te gaan, Brainstormend wisten we dat ze hield van kunst, cultuur, varen, wandelen, lekker eten.. en nog zoveel meer.. dus er moest iets bedacht worden.

Al vrij snel was duidelijk dat we het geheim zouden houden dat Laura ook mee zou doen, dat was deel 1 van de verrassing, daarna zouden we gaan varen met de Ooievaard, een ludieke boottocht door de grachten van Den Haag onder een echte Hagenees en als je mazzel hebt praat hij ook nog plat Haags wat het extra leuk maakt. daarna, zouden we of een wandeling maken door Den Haag, of een museum bezoeken of we zouden wat dan ook doen.. maar we zouden eindigen met een etentje.

Dus het plan was gesmeed en kon worden uitgevoerd..

We hebben eerst maar besloten om Kitty te vragen om een dag in juli vrij te houden, dat was het meest eenvoudige leek ons, de uitvoering was wat lastiger omdat Kitty een druk bezette agenda heeft.. toch lukte dat redelijk, een maand van te voren dit  af te spreken.

Daarna heb ik in de twee weken voorafgaande haar een kaart gestuurd met allemaal ooievaars, nl de naam van de bootfirma waar we mee gaan varen maar ook in het wapen van Den Haag zit een ooievaar.. misschien dat ze die link legt dat weet ik niet.

De dag voordat we weg gaan kreeg ze een kaart met allemaal groen, met planten en bankjes en parken.. en de meetingpoint. de laatste aanwijzingen zodat ze in ieder geval zich goed kon voorbereiden.

We hadden het geluk dat ik altijd heb als ik met Kitty op pad ga, de metrolijn naar Den Haag centraal stopte dus heel gezellig bij laan van NOI, we moesten dus een tram nemen, overstappen. Laura, Kitty en Ik dus vol enthousiasme de tram in en daar gingen we weer. Bij aankomst op  Centraal zijn hebben we de tram gepakt en daar waar ik goed in ben was nu ook weer. we gingen de verkeerde kant op. dus bij Madurodam weer uit de tram en terug met de andere om uiteindelijk uit te stappen bij de Bierkade waar ons een boot wachtte, helemaal goed en gezellig dus.

We hebben snel wat gedronken, daarna zijn we de boot op gegaan, een prachtige tocht gehad door de grachten van Den Haag. Ik kende deze tocht al maar hij blijft mooi en grappig.

Na anderhalf uur te hebben gevaren zijn we ergens op een terras gaan zitten om wat te praten met elkaar, wat te drinken om uiteindelijk een wandeling te maken naar de Paleistuin, dat was ff zoeken, maar wel wederom gaaf om te lopen, even genieten buiten de stadsdrukte. Daarna heerlijk gegeten op een bootje op het water, om daarna rustig naar het Centraal station te gaan lopen.

We hadden mazzel dat er een e-lijn is die dus wel rechtstreeks naar Voorburg Het Loo gaat dus we konden zo mee.

Na een heerlijke dag samen met elkaar konden we dus met een goed gevoel terug kijken op een heerlijke surprise dag voor Kitty haar 70ste verjaardag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten