maandag 9 juli 2018

en we gaan door...

De grootste opgave nadat dat ellendige karretje eindelijk weg was, was wel , om de schuur op te ruimen, daar staan dingen waarvan je niet meer weet dat je het hebt, behalve dan je koffer en je kerstspullen , en dingen die je eigenlijk niet meer wilt gebruiken, maar ook nog niet weg kan/ kon doen..

Dus dat is eigenlijk ideaal, je wilt het weggooien maar je hebt nog niet de mogelijkheid of de tegenwoordigheid van geest gehad om het ook echt te doen.. of misschien beter gezegd.. je hebt er nooit over nagedacht... dus waarom zou je... toch moest het nu echt.

Op een maandagmiddag na school, heb ik maar de werkschoenen aan getrokken, de blik op oneindig gezet en ben ik begonnen met die schuur eens grondig te bekijken, en te ordenen wat weg kan en wat ik moet houden. overtollig kerstspullen ook weg gedaan, het staat er maar ik gebruik het niet, dus kan het beter weg naar de kringloop...

Van mijn lieve buurvrouw had ik een stellingkast gekregen die ze over had, die mocht ik hebben om zo meer ruimte in mijn schuur te maken, dus die ben ik eerst in elkaar gaan zetten, en wonder boven wonder het ging eigenlijk heel gemakkelijk. binnen een half uurtje stond hij, had ik er al dingen in gezet en leek het alsof hij daar altijd al had gestaan.

Terwijl ik daar mee bezig was om deze kast in elkaar te zetten, viel het me op dat het in begin even tobben is maar dat het eigenlijk heel eenvoudig is, het zit zo  in elkaar, het enige wat je nodig hebt is een hamer en geduld.. en het ging..

Van te voren had ik een filmpje gekeken over hoe je deze kasten in elkaar zet en dat was simpel.. het gaat echt snel.. een verademing

Toen ik de kast in elkaar had gezet, zag ik dat mijn kast met kerstspullen totaal uit zijn voegen dreigt te gaan, dus  ben ik snel naar de Gamma gereden om daar toch maar nog een kast te halen, deze kasten zijn steviger en er kan lekker veel op en in..

Dit ga ik dinsdagmiddag verder doen, dan nog even de laatste kast in elkaar zetten, nog even de laatste restjes wat echt weg kan in de container doen en dan is het opgeruimd en klaar, kan de keukenkastje erin en is er weer ruimte

Het is natuurlijk een voordeel dat mijn auto vrijdag weg gaat, dus nu kan ik mooi dit soort dingen doen, zware stellingkasten halen, spullen naar de stort brengen die ik anders in mijn nieuwe auto moet vervoeren. nu is het gewoon geen probleem dat ik dat vervoer.. het moet toch weg en zo ruimt het lekker op en is het prima..

Kortom ik ga als een speer. dinsdag nog een restje schuur, nadat ik mijn dingen die ik thuis kan doen heb gedaan, en dan nog een stukje studeerkamer dan zijn de drie grootste klussen geklaard..

Op het lijstje staan dan alleen nog nog de slaapkamer en de woonkamer ,maar dat zijn ruimtes die goed te over zien zijn waar ik niet zoveel hoef weg te gooien, alleen kleding uitzoeken en bedenken wat echt weg kan omdat ik dat nooit meer zal gaan passen..

we still getting goning on

Geen opmerkingen:

Een reactie posten