maandag 16 juli 2018

Belangrijke informatie over uw.....

Ja hoor, het is weer eens zo.. op zaterdag kreeg ik een brief van  het ministerie van Binnenlandse zaken...

Het volgende stond er in, en dit is kort samengevat:
"voor alle mensen die in de periode april tot en met juni hun paspoort  hebben aangevraagd, is er iets fout gegaan, nl  dat bij 1% van de 600.000 mensen  de chip niet werkt, wat dus inhoud dat je niet elektronisch kan inchecken bijvoorbeeld op Schiphol, ook kan je dus niet elektronisch uitchecken. Het heeft geen gevolg voor de reizen, je kan er gewoon mee reizen, dat is geen probleem.Mocht je toch willen nakijken of hij het wel of niet doet moet je even langs de gemeente en als je chip niet werkt dan krijg je de kosten die je maakt  voor het aanvragen van een nieuw paspoort vergoed van het ministerie."


Kortom er is ineens werk aan de winkel, ik besef me heus wel dat het eigenlijk geen probleem is, maar toch, nu niet maar over 5 jaar of 9 jaar, je rijbewijs en paspoort zijn tenslotte 10 jaar geldig.. dus je moet wel verder kijken dan het nu.. mochten ze ooit besluiten toch overal alles elektronisch te doen dan ben je natuurlijk te laat om dit te laten herstellen met als gevolg.. juist dat je dus achter het net vist.. 

De vrijheid die ik me deze week had beloofd, is ineens anders, ik moet dus langs het gemeentehuis om na te kijken of mijn chip het wel doet van mijn paspoort. met een beetje geluk doen hij  het, met een beetje pech moeten hij vervangen worden.. 

Er was een mooie uitleg bij dat je met een android telefoon kon nakijken of wel of niet jouw chip goed was, maar daar kreeg ik niet genoeg info over.. ik twijfelde meteen al of het wel werkte met een iPhone en dat denk ik niet, dus tja..  ik moet langs het gemeentehuis...

Het is ook een mooie uitdaging voor mij om met mijn auto dus de parkeergarage in te rijden kijken hoe dat gaat en hoe goed ik daar kan parkeren..

Aangezien ik toch nog snel even langs de mediamarkt moest kon ik mooi meteen ook langs het gemeentehuis. Ze zijn er op ingesteld, er zijn 2 aanloopbalies en het was niet druk gelukkig.Dus ik bij de balie, voor mij een vrouw me hele verhalen dat ze naar Canada ging, haar pas was goed. De mijne op de scan.. en ik zag het gebeuren, het gezicht van het meisje wat mij hielp sprak boekdelen.. ze ging staan riep Rob ik heb een foute... ik dacht even dat ze mij bedoelde, maar gelukkig niet dus. het was mijn paspoort... Natuurlijk beginnen ze dan meteen al met excuses etc, maar daar stonk ik mooi niet in.. Ik zei meteen hij moet wel goed zijn, voor deze vakantie is het niet erg maar er zijn genoeg landen waar ik kom waar ik mijn pas moet neerleggen en dan door scan en verder kan.. dus laten we zorgen dat het goed is.

Aangezien ik op alles voorbereid was,  had ik ook maar meteen extra pasfoto's van die man die ik niet ken meegenomen.. en gelukkig maar. meteen werden deze ingenomen en voor de zekerheid werd het nog een keer gecontroleerd.. en wat bleek nu.. juist. er was niets aan de hand..

Hij bleek gewoon goed te zijn, ze hebben het op verschillende kastjes geprobeerd dus ik ben blij, het viel erg mee allemaal.. en het is prima. ik kan dus de komende 10 jaar gewoon reizen en genieten .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten