vrijdag 20 juli 2018

strand

 Afgelopen dinsdagavond was ik met mijn auto naar Katwijk gereden. Vriendin Ankie staat daar voor een paar weken en aangezien ik vakantie heb, toen nog in de puinhoop zat en ook mijn auto moest inrijden. is het altijd handig om gewoon te rijden. 

Mensen die mij kennen weten dat ik geen strand fan ben ik lig er niet, ik vind al dat zand maar niks... het geeft zoveel troep en gedoe.

Kortom het was even zoeken om bij de camping van Ankie te komen, mede omdat je dus niet de camping met je auto op kan maar ergens bij het strand moet parkeren. Gelukkig was ik op een aardige normale tijd dus ik kon op een prima plek parkeren.

Het was wel even lastig om het parkeerkaartje te regelen, Katwijk begrijpt mij niet en ik begrijp Katwijk duidelijk niet. Ik had keurig alles gedaan wat er stond maar ik kreeg geen kaartje, hoefde ook niet mijn nummerbord in te voeren. Gevolg dat ik dus baalde... er kwam een melding dat het allemaal niet gelukt was. 

Gelukkig was vriendin Ankie bereid om op haar parkmobiel mijn auto in te loggen dus ik kon daar mooi staan.. Wel heel gek dat ik bij thuiskomst zag dat in Katwijk keurig een bedrag is afgeschreven van mijn rekening terwijl ik dus en geen bonnetje kreeg maar ook de melding kreeg dat het niet gelukt was. Zullen ze tegenwoordig ook parkeerautomaten kunnen skimmen?

Maar goed eerst even naar haar plekje, wat prachtig was, dicht bij zee en genieten van de sfeer op de camping. Eerst natuurlijk bijgepraat, daarna zijn we via de hoge duin gelopen naar het strand, heerlijk dat strand in de avond. Het is heerlijk lopen over het zand, een met mijn voetjes in de zee gestaan. paar prachtige foto's gemaakt zoals deze hierboven. Deze jongen zat voorovergebogen op het strand met zijn i pod aan en koptelefoon in.. ik weet niet wat hij deed maar gaf zon mooi triest beeld, daar komt een flard bij..  daarna natuurlijk even bij een strandtent wat gedronken met uitzicht op zee... waar ik natuurlijk een bekende foto maakte van de zon die in de zee zakt.. heerlijk om te kijken en te zien. 

Na een paar uurtjes in Katwijk te zijn geweest, terug naar huis, met natuurlijk google maps aan en juist verdwalen.. ik deed het goed dat bleek wel..  ik ben via Warmond naar huis gekomen in plaats van via  de normale route.. maar het is niet erg moet mijn auto toch aan mij laten wennen, en aan mijn rijstijl en ik aan de mogelijkheden van de auto. zeker welke drempels ik wel full speed kan nemen en bij welke ik wat gas moet terug nemen, is een heel onderzoek.

Woensdag voor het eerst getankt, het was niet echt nodig,maar toch ik ging op donderdag naar Musselkanaal om de verjaardag van mijn moeder te vieren.. erg leuk en wilde gewoon starten met een volle tank.. wat een gedoe om je tankdop te openen is natuurlijk wennen en uitzoeken maar dat komt goed.. Ik begrijp nu dat ik de auto open moet laten omdat anders de dop niet van mijn benzinetank kan. is even een weetje, al heb ik er wel staan vloeken en ook dat ik had al besloten om naar de ford garage te rijden om daar om hulp te vragen maar dat bleek niet nodig..  omdat ik inderdaad toen ik even rustig keek en even gewoon de tijd nam doorkreeg dat ik dus hem gewoon open kreeg.
het is ook oefenen tenslotte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten