maandag 16 juli 2018

het gaat beginnen

 Half 8... de wekker is al om half 7 gegaan,  men gaat beginnen aan de keuken.. er moet veel gebeuren zoals ik had begrepen... 

Van te voren had ik de hele keuken, uitgezocht, uitgepakt, alles gewassen, ondanks de schaarste, ik moest wat tenslotte,  en alles keurig in bakken in de kamer gezet.. 

Deze ochtend nog snel even de koelkast, gisteren had ik al de afwasmachine verplaatst naar de kamer, het gasstel los gekoppeld, die ook weg kan, en dus meteen de koelkast ook even snel verplaatst naar de woonkamer zodat ik in ieder geval dat vrij heb.. moet ik alleen nog even  terugzetten als de boel klaar is

De keukenkast, een soort van servieskast,  heb ik ook helemaal uitgezocht en er is veel weg gegaan zoals ik schreef.. ik geloof dat ik meer dan 10 vuilniszakken heb weggedaan met spullen die ik niet gebruik, die al langer dan een jaar soms gewoon in de kast staan stof te vangen....

Natuurlijk is het zonde dat je het weg doet, het is tenslotte ooit gekocht, al dan niet bij de kringloop maar je moet soms ruimte maken om nieuwe zooi te kunnen kopen 

Het gevolg van deze complete verbouwing is dat ik inmiddels mijn hele huis stofvrij heb, en alles heb opgeruimd, mijn woonkamer, mijn studeerkamer, mijn slaapkamer en dan vooral mijn kledingkast die zo overvol was met kleding die ik nooit meer kan dragen.. een maatje s is echt niet meer voor mij weggelegd in de toekomst, Kortom ineens nu ik alles wat niet meer past of gaat passen, weg heb gedaan aan kleding naar de Kringloop, heb ik heel veel hangertjes en ruimte over in de kast.. voordeel is wel dat ik dus meteen mijn winterjassen in deze kast kon hangen.

Ook een groot voordeel is dat ik de zakken met extra dekbed, met elektrische deken, nu in de kast kan opruimen zodat er minder stof op komt te liggen en ik onder het bed gewoon schoon kan maken.

Kortom het ene roept het andere op, met als gevolg, juist ik heb een totaal schoon huis dat waarschijnlijk na de sloop van mijn keuken  weer overnieuw kan worden gedaan maar dat is het gevolg van niet nadenken, al zal het veel minder werk zijn dan hiervoor..

Het bijzonder is wel dat ik nu aan dingen toekom die ik wel steeds wil doen maar gewoon niet aan denk.. maar nu dus wel.. ik ben druk bezig met de nieuwe bundel voor 2018 met als titel "Er is een engel weggevlogen" daarin staan flarden van de afgelopen jaren, ( het is een deel 2) over afscheid, overlijden, rouwverwerking, verlies etc... dit omdat ik afgelopen jaar toch vaak in aanraking kwam met het overlijden van dierbaren van dierbare vrienden.. dat heeft dan zo zijn wisselwerking.. dus deze flarden moesten ook een plaats krijgen.. Er zit ook wat oud werk tussen dus het zal weer een hele bijzondere bundel gaan worden.

Jammer is wel dat er een stroom mannetje komt die even snel met de meterkast aan het werk gaat en meteen de stroom eruit knalt..  dus ik was heel veel werk kwijt wat ik gedaan had.. helaas.
maar goed dat is niet anders...  het is voor een goede zaak, de nieuwe keuken.

Heb nu al begrepen dat het maar 3 dagen gaat duren in plaats an 5 dus dat is wel lekker.

zoals het was....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten