maandag 23 juli 2018

leve de Bovag garantie.. brutalen hebben....

Afgelopen donderdag was ik op weg naar mijn moeder, het is  goed te rijden als je naar Groningen gaat. Niets is beter om je nieuwe auto in te rijden en te kijken wat je er mee kan, dan lange afstanden, maar ook om er aan te wennen.. heerlijk.

Echter onderweg zag ineens de bovenstaande lampjes branden.. ik was even in paniek, ik baalde, want ja ik had de auto nog geen week en dan al lampjes die aanvliegen.. help..

Gelukkig ben ik oude auto's gewend waar altijd wat mee is, ben ik gewend dat ik een auto heb die vaak aan de kant van de weg moet. kortom het was even schrikken, kijken het is oranje, geen code rood.. want code rood is paniek en foute boel. dus kan het nooit echt erg zijn, mocht het dat wel zijn, dan wil ik dat niet horen,... 

Ik ben tenslotte lid van de ANWB, en ik had ooit al een keer bij een lotusklus bij de ANWB, toen de directeur van de ANWB mij vroeg of ik lid was van de ANWB als antwoord gegeven, : "Ja ik heb ook zon auto!" hij begreep het meteen. 

Kortom ik ken de klappen van de zweep. maar toch balen want je hebt hem net en ik vraag me dan af wat er mis is.. maar goed. Ik heb de auto aan de kant gezet, weer gestart en de lampjes waren weg.. dus in mijn visie, lampjes gaan uit, dus kan ik doorrijden.. dat ook keurig gedaan. Geen punt, niet over nagedacht, in mijn achterhoofd, en ik dank Chris nog steeds op mijn blote knieĆ«n.. met zijn opmerking: "het is een tweedehands auto, dus neem die 6 maanden bovag garantie nou maar, en laat je niet door zo iets kleins afschrikken, want als je wat krijgt ben je de Sjaak.."Hij had gelijk dit keer. ik had de bovag garantie genomen en ik kon daar dus nu een beroep op doen.. heerlijk.. 

Dus het was eenvoudig, terug naar huis, en wederom die lampjes, even aan de kant van de weg, contact eraf en gaan met die banaan. en dat ging goed. 

Donderdagavond meteen een mail gestuurd naar de verkoper met de foto's erbij en de omschrijving van het leed etc.. zodat er meteen gehandeld kon worden. Ik zou mailde ik vrijdagochtend  bellen.

Keurig om haf 9 zat ik al klaar aan de telefoon, er werd naar mijn verhaal geluisterd, er werd naar de mail gekeken, er werd gezegd dat ze contact gingen zoeken met de werkplaats en dat ik voor 13.00 terug gebeld zou worden..
Echter is tijdsbegrip in het Westland anders dan in het groene hart, want er werd niet gebeld. Dus ik weer bellen... 

Het verhaal was simpel ik kon dinsdag met de auto naar Naaldwijk komen, daar kon ik hem dan neerzetten, kreeg ik vervangend vervoer, en dan gingen zij met mijn auto naar de Ford garage..
Dat deed het hem, ik heb eenvoudig de vraag gesteld of ik ook met de auto dan naar de Ford garage kon gaan in Alphen, Dat mocht, dat was ook onderdeel van ZeeuwDenhaag, dus ideaal, Ze zou voor mij een afspraak regelen, en dan kon ik erheen.

Ze belde terug met de mededeling dat ik vrijdag, dus een week later terecht kon bij de garage, en dat er een leenfiets klaar zou staan, of dat ik. als ik dat wilde ook dinsdag bij hun kon. 
Meteen heb ik gezegd dat ik in Alphen ga, het is tenslotte mijn eigen vertrouwde garage... dus waarom niet, dan maar even wachten.

Toch maandagochtend, de brutalen hebben de halve wereld en ook nog niets meer. ik dus naar de garage, mijn mailtje meegenomen, vertellen over dat ik eigenlijk vrijdag zou komen maar dat ik toevallig in de buurt was etc.. Dus aangezien ze me kennen, was het meteen, ach meneer u bent er nu toch we gaan hem wel meteen even aan de computer hangen en kijken wat het is.. als u even geduld heeft.

Dat had ik natuurlijk, hier had ik ook op gehoopt. dus ideaal, ik heb er een kop thee gedronken, ben daarna even naar de sportschool gelopen om een zonnebankje te nemen, en daarna terug gelopen, en de auto was klaar.. Het was iets met vervangen van bougie kabels, iets met een cilinder die niet helemaal lekker ging die ze hebben vervangen etc. en dat allemaal gratis. leven de Bovag Garantie.. van 6 manden..

Helemaal tevreden en gelukkig ben ik huiswaarts gegaan.. hij is weer klaar en het viel gelukkig mee, niks ernstigs. kreeg ook meteen de verzekering dat ik een goed autootje had gekocht.. en zag tot mijn grote verbazing dat heel veel soorten ford daar nu staan met rode daken en rode lijnen etc.. dus kennelijk is het in, zou ik dan toch een trendsetter zijn... al is het een tweedehandsje

1 opmerking: