donderdag 12 juli 2018

De blijde boodschap

half 10... ik ben gelukkig al op, moet zo naar mijn werk om nog wat dingen te regelen en dan is het echt vakantie.. het voelt nog niet zo, er is nog teveel te doen in huis en in mijn hoofd..
dat heet opruimen

De bel gaat, gelukkig  van de buitendeur, dus niet de deur naar mijn woning..
ik neem de hoorn van de haak.. en hoor het volgende..

Hallo ik ben Charlotte Pijnenburg en ik heb bij u aangebeld omdat ik een gesprek me u wil over de blijde boodschap....

Even dacht ik dat ik gek werd.. ik wilde zeggen.. "Hoe haal je het in je hoofd om mij hier mee lastig te vallen, hoe verzin je het om zo bij iedereen aan te bellen en dit soort onzin te zeggen.. Als we een blijde boodschap willen dan komen we wel zelf naar jullie toe... Besef je wel dat hier in deze flat mensen wonen die nachtdiensten draaien en door jouw belletje ineens heel erg wakker worden, om te horen dat ze een blijde boodschap krijgen..... ik denk dat veel mensen denken, steek die blijde boodschap maar op een plek waar de zon niet schijnt.."


Dat zeg ik dus niet. ik zeg heel lief: " Nee dank je wel.."en leg de hoorn van de deur telefoon op de haak.... 

Toen ik naar beneden liep omdat ik naar school moest voor de nodige dingen te regelen, kreeg ik meteen al een buurman die zei.. ze staan voor de deur pas op.. ik begon al te lachen.. 
Toen ik mijn deur uitliep stonden daar inderdaad 2 dames, een wat oudere vrouw en een jong meisje... keurig aangekleed, en keurig bij iedereen die niet open deed een flyer in de bus aan het gooien.. dus dat was ideaal voor ze..


Ik heb wel heel snel de deur dicht gedaan om te voorkomen dat ze toch de flat insneaken en dan dus bij iedereen aanbellen aan de huisbel en niet via de interkom..

De blijde boodschap.... hmm
je zou er toch maar mee wakker worden op een donderdag morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten