zaterdag 11 november 2017

voeltasjes

Deze week stond de les voor de leerlingen van de ISK in kader van voelen, van bedenken en spelen.

Ik had in van die onmogelijke tasjes voorwerpen gestopt en de leerlingen mochten via alleen maar voelen in een eerste ronde alleen maar een voorwerp uitbeelden, zonder het te vertellen. De leerlingen deden dat met verve en plezier. Ik heb vreselijk gelachen, zeker toen ze poep moesten uitbeelden, je ziet aan hun gezichten, eerst het idee wat zou het kunnen zijn, daarna ineens zie je dat ze het weten en dan de vraag hoe beeld ik dit uit. Een scala van uitdrukkingen en gevoelens, prachtig.

Nadat iedere leerling een voorwerp of dier had uitgebeeld had ik twee andere tasjes. De ene tas zat een slang, een stukje nepgras, een paar handboeien en een pistool. Eentje van de groep mocht voelen, en moest dan aan de anderen van zijn of haar groep vertellen in het Nederlands wat er in die tas zat. Ze moesten dan samen een  toneelstukje maken waarin deze voorwerpen duidelijk werden gemaakt. Erg grappig was dit, mede omdat ze dus soms de plank finaal mis sloegen. Het pistool was vrij snel duidelijk, zo ook de handboeien maar de slang en het stukje nep gras was moeilijker. Toch was er een groepje die dit door hadden, die gingen voetbal spelen.

Het andere tasje was gevuld met een paprika, een krokodil, een schoen en een pruik. Hiermee konden ze wat moeilijker uit de voeten, met name de krokodil was lastig, toch maken ze prachtige stukjes en zie ik ze stralen en genieten.

De afspraak met al mijn isk groepen is dat ik altijd 1 uur echt drama geef, dat de laatste les van de week doen we spelletjes. dus ik heb een aantal spellen die ze erg leuk vinden, zoals krantenmeppertjes, stoelendans, alternatieve stoelendans, ballon trappen etc. Dus ik wissel dat wat af en soms in eens bedenk ik een nieuw spel dat ze kunnen spelen. Het is erg gaaf om dit te zien hoe ze zich ontwikkelen en hoe ze genieten van de lessen drama. Ik straal bij deze klassen mede omdat zij zo stralen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten