zondag 5 november 2017

rare gasten die...

Nadat ik vorige week me over mezelf en ook over een aantal Nederlanders had verbaasd besloot ik om met mijn ISK leerlingen maar eens aandacht te besteden aan hoe stom Nederlanders zijn.


Dus mijn les begon ik met het verhaal van de wc rol, van de kerstboom die er al staat bij mijn buren, het verhaal over mijn wekker stomme gedachten, etc.

Ze laggen dubbel. Daarna legde ik ze voor dat ze een toneelstukje moesten maken over de gekke dingen van Nederlanders. Het was wat lastig voor ze, mede omdat de klassen weer eens door elkaar heen waren gegooid en de leerlingen dus weer moeten werken aan hun plek in de groep. Het groepsproces is daardoor weer doorbroken en dus zijn de leerlingen, die toch al ontheemd zijn wederom ontheemd. Ze waren net een beetje gehecht aan hun groep en nu zijn ze weer ontheemd, weer zijn ze hun vaste basis kwijt, moeten ze weer overnieuw beginnen.

De opdracht was simpel voor alle 5 groepen,.
Bedenk een toneelstuk waarin je laat zien hoe stom Nederlanders zijn.

Ik heb een spiegel gezien die ik niet kende. Het stukje over dat er Nederlanders zijn die maar 1 woord Arabisch spreken, ik trek meteen de schoen aan, en dit maar te pas en te onpas zeggen om zo indruk te maken.. Ik doe  het meer om zo een geintje te maken, maar toch klets klap in mijn gezicht. 
Daarnaast dat ze het gek vonden dat mannen met mannen konden trouwen en vrouwen met vrouwen. Ze vinden dit gek, omdat je dan geen kinderen kunt krijgen. Als ik uitleg dat ik blij ben dat dit in Nederland mag maar ook dat ik het erg goed vind dat we die vrijheid hebben, en dat je altijd kinderen kunt adopteren of dat je zei via ki kunt krijgen. helpt niet het is raar

Daarnaast wat we natuurlijk kennen, het niet bij elkaar op bezoek kunnen gaan zonder afspraak, het wegduiken onder de bank omdat ze niet thuis willen zijn, het niet uit nodigen voor het eten als je tijdens etenstijd bij iemand bent etc,. Kortom het was naast confronterend ook erg lachen.

Daarna natuurlijk gevraagd wat ik in hun land vreemd zo vinden, nou dat was simpel dat de honden en katten niet in een huis leven, Syrie, daarnaast  natuurlijk het eten van de Balut, in de Phillepijnen, en noem maar op, ik heb nog even verteld wat ik zo bijzonder vond aan Marokko dat je een man op een ezel ziet zitten heel relaxt en dat je achter hem  zijn vrouw ziet lopen met een hele grote dikke takken bos op haar rug.. dat vind ik heel raar heb ik gezegd.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten