dinsdag 21 november 2017

tja

Eens in de zoveel tijd komt Lulu, een oud leerling en inmiddels vriend, bij mij mij eten. Hij draagt zorg voor mijn website, www.flarden.nl, die hij ontworpen heeft en dus vind ik dat ik hem gewoon af en toe een 3-gangen menu moet voorschotelen.

De voorbereidingen waren eenvoudig, zeker omdat je alle groente heel dik en grof moet snijden, dus niks niet klein gedoe maar erg grof, dat is toch wel iets wat ik graag doe en ik erg fan van ben. Niet teveel gedoe maar grote halen snel thuis.

De tajine die ik heb was naar mijn idee groot genoeg maar toen ik begon met de groente er in te stoppen bleek hij toch kleiner dan ik dacht, met angst en beven heb ik gehoopt dat alles er in zou passen, en natuurlijk dat alles zou smaken maar dat weet je pas als je de tajine opendoet en het echt kan proeven... De kruiden uit Marokko, de tajine kruiden doen het altijd erg goed, ze zijn gemakkelijk te gebruiken, en geven overal smaak aan.

Eindelijk na een lange tijd hadden we beiden weer eens tijd om samen te komen en te genieten van het samen zijn. Voor hem koken is altijd een uitdaging, mede omdat hij nogal een fijnproever is. Ik had bedacht om te beginnen met een aspergesoep, daarna een vegetarische schotel uit de Tajine, als toetje iets van een ijsje.

Het eten was wonderwel gelukt, al vind ik een groot nadeel van koken in de Ttajine dat meteen je hele gastfornuis vol ligt met vocht wat uit de tajine komt en een prachtige gekleurde vochtlaag op je fornuis legt en om je gaspit een prachtige bruine vlek achterlaat, maar het mag de pret niet drukken.

Het eten was perfect en goed, de  aspergesoep met soepstengels vooraf, daarna de groente tajine met couscous ( volgens Lulu had er wat zout doorheen gemoeten voor de smaak), was heerlijk, het ijsje met frambozen en perzik was ook perfect.

Naast dat we heerlijk hebben gegeten en we ontzettend hebben bijgepraat over het leven over onszelf, over hoe paden in het leven lopen, over zijn persoonlijke ontwikkeling en hoe hij veranderd van een klein verlegen jongetje na een volwassen vent met zulke mooie gedachten om uit te wisselen, wat mij ook weer scherp maakt en mij ook dingen laat inzien. prachtig. Heeft Lulu ook nog even mijn site veranderd op het gedeelte van de bundels, het is nog niet af maar wel een stuk in, ik heb nu de regulier bundels en de thema bundels apart gemaakt zodat het wat overzichtelijker is,

Het was wederom een prachtige avond met een goed gezelschap en wederom kan ik genieten van de diamanten die zo een schoolloopbaan met zich meebrengt.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten