donderdag 16 november 2017

Expeditie Robbinson

Sinds een paar weken volg ik expeditie Robinson. Ik hoorde veel vrienden van mij die hier naar keken en die vinden het geweldig. In mijn kast ligt hert spel van de expeditie, nog nooit gespeeld omdat ik niet zo goed kan inschatten wat ik er van vind, en wat ik er mee moet.

Nu ik het voor het eerst volg moet ik bekennen, dat ik best wel zonder kan leven, maar het is wel gigantisch leuk. Je ziet het spel van de bekende Nederlanders, en dit keer is er ook een eiland van de onbekenden.

Het zijn twee kampen, zuid en noord en die strijden tegen elkaar. Ze moeten in opdrachten elkaar uitdagen en er word dan gekeken wie gaat winnen. Als je wint als team dan kun je met de totem naar jouw eigen eiland terug, maar als je verliest dan ga je dus  naar de eilandenraad en dan gaan je teamgenoten door middel van stemmen bepalen wie er weg gaat. Het leuke is dat er dus allerlei complotjes gemaakt worden, bondjes gesloten en als puntje bij paaltje komt, dan ineens is het weg houd niemand zich er aan, en ineens kan de stemming een totaal andere kant op gaan.

Zoals in elke groep zitten er zwakke en sterke deelnemers in de groepen, dat maakt het ook erg spannend. Die keer dat men Soenos wilde wegstemmen, was iets goeds, omdat zij toch probeert door middel van manipulatie de boel te saboteren, dat is haar doel in het spel.. Dus ze probeert het. Helaas ze hadden haar weggestemd, maar helaas was er een deelnemer die zijn been had gebroken dus mocht ze blijven. dat was heftig in het team en voor de groep,  omdat ze niet wisten hoe ze om moesten gaan met haar. Ze zit inmiddels in de samensmelting en speelt het spel met verve. ze weet bij iedereen de extra stemmen te laten gebruiken maar zij houd ze lekker voor zich zodat ze aan het einde waarschijnlijk het voor elkaar krijgt dat zijn nog alle stemmen heeft en zij dus kan blijven.. of zelfs kan winnen.


Het spel is giga om te zien en te proberen te doorzien, ik begrijp helemaal waarom dit zo geweldig leuk is om te zien en te volgen.Vanaf nu blijf ik het kijken. Nu nog een keer het spel gaan spelen en uitzoeken hoe het werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten