donderdag 23 november 2017

Hunted

Vorig jaar was ik al in de ban van dit programma, ik was toen al verbaasd over wat men allemaal over je te weten kan komen  maar vooral hoe gemakkelijk men je kan vinden als je op de vlucht bent

Dit jaar was ik helemaal blij dat ik zag dat het een tweede seizoen kreeg en wederom zit ik aan de buis vast geklonken. Het zijn ten eerste geweldige mensen die hier aan mee doen, dat is op zeker. Zeker omdat ze alles proberen om de hunters te slim af te zijn wat helaas niet altijd lukt. Vorig jaar werden ze bijna allemaal gepakt op 1 na, die was zo slim, die had alles veranderd aan zichzelf en daagde op een gegeven moment de hunters uit door de locatie waar hij het land zou verlaten te omschrijven, hij verdween van vliegveld Almere/ lelystad en de hunters hadden het nakijken.

Dit jaar zitten er weer prachtige mensen in, eentje was erg onhandig en had teveel aanwijzingen achter gelaten met als gevolg dat ze al in uitzending 1 gepakt was. Ze dacht slim te zijn maar helaas het lukte haar niet. Twee jongens die vrienden zijn, zijn inmiddels ook gepakt, ze gingen bij de oma van de ene zitten met als gevolg dat ze dus heel snel waren gevonden, ze hadden nog wel een snelle escape, maar eentje werd al snel gepakt en de andere werd in een andere stad opgepakt.

Het is bijzonder wat men tegenwoordig allemaal kan, met plaatst op afstand iets op je telefoon en daarmee zend je signalen uit waarmee de politie of wie dan ook, kan volgen waar je bent, ze vinden je.. hoe dan ook, een stukje menselijke logica en pats ze hebben de voortvluchtigen te pakken. Men gaat ergens heen, verstopt zich en gaat dan met de telefoon van een vriend bellen, en ja hoor, deze staat onder de tap, met als gevolg dat ze dit gesprek opvangen en weten waar ze zitten. Zo is het ook met het lopen daar steden, men ziet overal camera's en dus is men overal te zien. 

Als men je nummerbord weet van je auto, kunnen ze naast dat ze het zo kunnen traceren waar je rijd zelfs in je auto kijken wat of wie in je auto zit, zonder dat je het door hebt. Op afstand weet men dit te zien en aan te pakken. Heel bijzonder

Als ik dit programma zo zie vraag ik me soms af hoe het toch kan dat er nog steeds mensen in Nederland op de vlucht kunnen zijn, ze kunnen zo gevonden worden lijkt het.

Okey nu zit er een jongen die zich verschuilt in de bossen, een ex marinier, die zich nu heeft opgesloten in een soort van tunnel, een andere jongen is alles kwijt en die heeft hulp van een prive detective die hem dus tips heeft gegeven, hij dwaalt ook zonder plan door Nederland, ik heb het vermoeden dat hij nog wel eens ver kan komen.

Kortom het is een programma waarbij ik op het puntje van mijn bank zit met af en toe samengeknepen billen van de spanning.. zo gaaf dit, een aanrader op de maandagavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten