vrijdag 17 november 2017

Groene hart GX the last one

Het is aangebroken helaas, de allerlaatste GX op mijn school. Na 12 jaar volop actief te zijn geweest, de afdeling ICT zich in het zweet heeft gewerkt om alles goed te krijgen. Leuke themas hebben bedacht en noem maar op, helemaal geweldig gewoon. Het was echt altijd een feestje om er bij te mogen zijn en te mogen zien hoe ze zich hebben ingezet op school. Klasse.

Vannacht dus echt de allerlaatste waarmee er dus weer een stukje van wat onze school zo bijzonder maakt verloren gaat, zo ging de run-bike-run, de skivakantie, en nog wel meer dingen verdwijnen, konden deze dingen niet meer gedaan worden omdat de mensen die het organiseerden het in hun vrije tijd dezen, er geen vergoeding voor kregen, zelf dus alles betaalden om toch met de leerlingen leuke dingen te doen en zo de school extra leuk te maken voor de leerlingen. 

Het gekozen moment is prima, we gaan verbouwen, we gaan afbreken, we krijgen nieuwbouw en dat alles is wat er na de meivakantie gaat gebeuren.. dus ze kunnen niet anders dan stoppen omdat simpel weg de aula weg is. In de toekomst is er denk ik ook geen schoolfeest meer omdat we geen aula hebben.. Kortom het zullen saaie jaren worden vrees ik.


Deze avond mocht ik echter weer meehelpen en mocht ik de spoken grimeren, heerlijk werk, gewoon heerlijk om te doen en vooral om van te genieten. Ik vind het een feestje om zo betrokken te zijn bij deze groep mensen. Ik moest vooral veel spookfiguren grimeren, daarnaast help ik ook altijd mee met het binnenhalen van de gasten, deel ik tasjes uit etc. kortom ik help waar ik kan. Dit keer wilde ik ook zeker de tocht lopen omdat het de laatste is, dus het moest wel voor mij.

Zoals te verwachten viel was het weer een toporganisatie, de gillende kinderen, de docenten en alle vrienden die er waren om te helpen het was weer geniaal, zo mooi en zo doordacht weer.

Om 19.00 begon ik het het grimeren van de eerste mensen en langzamerhand heb ik steeds meer mensen voorzien van grime. Het ging snel. Veel enge gezichten gemaakt en ook ergens nog een kakkerlak in geplakt. 

Ik mocht de tocht ook lopen en dat heb ik dus ook gedaan, ik ben met een groep leerlingen meegelopen die in klas 3 zaten, onderweg zag ik nog een collega als clown maar zonder schoenen. Gelukkig heb ik in mijn lokaal ook clownsschoenen dus die heb ik tijdens de tocht snel even opgehaald en bij hem afgegeven. De leerlingen gilden de hele tijd, ze waren erg bang en vonden het eng. ik heb me slap gelachen. het was echt geniaal bedacht vond ik.

Kortom het was weer een topavond en wat baal ik nu al dat dit het laatste jaar is,. ook baalde ik even dat een pupil van mij die zou komen er niet was, zo jammer vond ik dat.. ik had hem graag even gesproken om te weten hoe het met hem ging en om hem weer eens te zien. 
Maar hoe dan ook het was een succesvolle avond met leerlingen die genieten, die zitten te gamen, die met elkaar iets beleven...

Helaas het is de laatste... en wat ga ik het missen.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten