vrijdag 28 juli 2017

Vogeltje wat zing je vroeg..

 Gisteravond had ik Frans, Chris, Rick, Nadira en Albert te eten.Al weken had ik me voorbereid, sterker nog al veel langer eigenlijk voor het etentje. De uitdaging was dit keer niet de tafel, dat had ik al in mijn hoofd, maar het was vooral de maaltijd zelf. Nadira mag geen melkproducten... geen lactose.. dus tja dat is dan even uitzoeken wat wel en wat niet kan. 

Dus ik had me al heel vroeg gestort op de lactose vegetarische maaltijden op het internet, en was voor na mijn idee tot een mooi geheel gekomen. Het koude voorgerecht bestond uit een rode bieten carpatio, met daarover heen wat pijnboompitjes met rucola. Het warme voorgerecht zou eerst een asperge soepje worden, maar omdat ik van vriend Ayaz heel veel lekkere wortels uit zijn tuin had gekregen, heb ik die eerst donderdag schoon staan maken om ze daarna in een wortelsoep te doen. Deze soep heb ik aangevuld met zoete oranje paprika en tevens werd er een zoute soepstengel bij gedaan.

Het hoofd gerecht was een regelrechte uitdaging, ik had het nog nooit gemaakt maar wist wel wat ik wilde doen, een maaltijd van tagliatelle met spinazie en portobello paddenstoelen, met daarbij een frisse salade, koste me even wat werk en het resultaat was heel anders dan de foto, al was de smaak geweldig goed. Kortom ondanks dat ik toch wel behoorlijk in de piepzak heb gezeten was het heerlijk om dit te eten en van te genieten. 

Het nagerecht bestond uit twee soorten sorbetijs, slagroom van alporoom, en frambozenspiesjes met chocolade, en een verrassing in de vorm van zakjes pop up snoep. 

Naast dat het eten dat naar mijn idee prima was gelukt, de tafel in vogeltjes stijl, goed gezelschap was het een mooie avond.

Het nadeel is altijd wel als je voor een grote groep kookt, en ik toch een keuken heb met een deur, dat je weinig contact hebt met je bezoekers, gelukkig konden die zich uitstekend vermaken.
Ik vond het een mooie avond met vrienden wat weer bij de afdeling van geslaagde avonden kan worden neergeschreven in het boek met dierbare herinneringen.
 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten