zondag 23 juli 2017

rommelblog

Dit is een blogje hoe mijn zondag en zaterdag is verlopen.. kortom zoals de titel al zegt. rommelig..

Gisteren was ik al begonnen met het inpakken van de nodige spullen om te gaan kamperen, in, zoals nu het plan is, Giethoorn, maar niets is zo veranderlijk als de vrienden waar ik mee ga kamperen... we kunnen zomaar ergens anders terecht komen.. WE zien wel, heerlijke instelling, maar wel iets om rekenschap mee te houden. Met de ervaring met de Gestapo camping van vorig jaar, zijn we toch wat voorzichtiger geworden, Geloof dat Heleen zelfs al van te voren wat heeft uitgezocht.. tot aan vorig jaar was ze daar erg tegen..... maar geloof dat ze van dat stukje geloof is afgevallen.
Het is toch altijd wel veel wat je mee moet nemen, traditie getrouw struin ik door mijn keukenkastjes om iets mee te nemen zodat Ayaz de kok, een soort van mysterie box krijgt om daarmee wederom een goddelijke maaltijd te bereiden. Hij kan dat zo goed. verbazend gewoon.

Gisteren bij de vrienden  Ruud en Jeanette van de eetclub geweest om samen te eten, erg gezellig en goed eten,...  een soort van bbq, maar dan weer net niet..  we kregen een prachtig meeneem cadeautje mee , een drinkglas met deksel en rietje. Het eten was heerlijk, heel veel variatie voor mij op groente op de bbq, leuk bedacht ook

Kortom de weg erheen was wat minder, ik vertrok voor mijn gevoel vroeg zat maar ja de bruggen van Alphen hebben zo hun eigen regels en tijden, dus sta je ineens stil voor een brug die nooit open gaat.. nu dus wel..maar men vergeet even, als de brug weer dicht is... om de palen omhoog te doen.. na 5 minuten komt iemand er achter dat ze nog omhoog moeten.. kortom file en de p in

Maar gelukkig toch nog meer dan vroeg genoeg aanwezig. Ik melde me dat ik  er was, en zei voor de gein dat ik wel een rode loper verwacht.. dus toen ik aan kwam lopen lag er een rode handdoek op de deurmat buiten.. meteen zit dan de sfeer er in.

Kreeg die avond van vrienden Yvon en Rene, een prachtige kaasfondue set, maar er zaten allerlei dingen in waarmee je dus kaas kan smelten.. erg gaaf en leuk

Terug in huis toch maar even gekeken naar de beste zangers van Nederland.. het was een overzicht van 10 jaar de beste zangers.. Het heeft me verbaasd welke nummers er zijn gekozen , maar ook dat ze sommige artiesten, ik denk dat ze betaald hebben of zo, zo veel en lang in beeld hadden, terwijl de liedjes waarbij een ieder bijna in tranen zat, die echt raakten die werden niet getoond. er zijn er 4 die ik echt een must vond. waarvan eentje er wel in zat.... maar die moeten gewoon nog een keer gezien worden. Ik ga ze de eer geven die men vergeten is ze te geven.

Vanochtend natuurlijk gesport.. heerlijk  hierboven zie je wat we moesten doen.. maar het was  eerst alles 50 keer, in twee tallen, dus de ene deed er 10 dan deed de ander er 10 en zo door.. behalve touwtje springen... die moest je allebei doen.. maar als je bij het touwtje springen af was moest je overnieuw beginnen.. kortom het was heftig.. maar wel lekker om te doen. 
Je moest nadat je alles 50 keer had gedaan terug tellen naar 40, 30 , 20 , 10.. en de wissel bestond uit het terug rennen naar je maatje, die dan haar of zijn set van 10 deed en dan ging je weer.. heerlijk. ik was wederom zeiknat van het zweet... genieten.

Natuurlijk naar huis en gaan douchen, ik ben nog steeds blij met mijn douche in plaats van het bad.. de eerste keer dat ik onder de douche stapte.. deed ik uit automatisme mijn been omhoog, is dus niet nodig maar goed. dat heb ik ook afgeleerd. Wat ik wel een nadelige bijkomstigheid vind.. je moet na het douchen.. alle tegels die nat zijn geworden met een wisser droog maken, en tevens de kranen en de stang en de douchekop met een handdoek droog maken ter voorkoming van kalk aanslag.. het is hard werken besef ik me nu, ook omdat je ook nog de vloer moet wissen... vroeger was alleen dat randje van het bad een hele opgave. nu is het na werk van de douche een hele opgave.. ik denk dat ik veel in de sportschool ga douchen :-)
Bij dit lied hield ik het ook niet droog.. mijn vader was toen net overleden.... en dan dit nummer met de stem van Angela.. zo prachtig
Dit lied zo mooi en intens gezongen, zo mooi en klein.. prachtig....
Zo mooi om haar te zien staan zingen, intens en zo vanuit haar gevoel... haar ogen die spreken prachtig.. jammer van de opmerking aan het einde van Moniek dat Xander tranen in zijn ogen heeft, daar gaat het niet om.. maar kennelijk vind ze dat bijzonder dat mannen huilen.
 

en natuurlijk deze geweldig afsluiting van de laatste beste zangers
de chemie. de stemmen.. zo mooi.. en oh wat zou ik deze combi
graag op het songfestival zien.. met een nummer die net zoveel
impact en opbouw heeft als het nummer Barcelona.. en als ze het net zo brengen als dit nummer
dan gaan we volgens mij winnen



 en als toetje de originele artiesten met dit nummer... om eerlijk te zijn .. denk ik dat Tommie en Tania het veel beter hebben gedaan.. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten