woensdag 26 juli 2017

kamperen dag 3

De nacht was een spannende.. ten eerste omdat mijn buren hun zoontje niet wilde slapen, dus er is veel gepraat, en deze mensen begrepen niet dat een tent doek echt niet veel geluid tegenhoud. maar goed.. het is even wennen...
Ten tweede, zou het gaan regenen, of zou ik mijn tent droog kunnen inpakken..

Om 4 uur werd ik wakker en dus naar het beroemde bosje aan de zijkant van daar waar mijn tent stond. Terwijl ik me stond te verlossen van de nodige ongemakken.. hoorde ik in de tent van de buren dat de man naast dat hij snurkt ook nog een soort vreemde hijgademhaling heeft.. kortom... ik ben heel wat te weten gekomen over mijn buren.

Nadat we alle drie ons hadden aangekleed, toilet hadden gemaakt, zijn we begonnen met de boel in te pakken, de tent kon droog mee, wat ik heerlijk vind, daarnaast had ik al bij het opstaan meteen de stop uit mijn luchtbed gehaald, zodat die leeg was. Alles al zoveel mogelijk in tassen gestopt dus het kon zo in de bus als alles klaar was.

We hadden binnen een uur alles ingepakt waarna we met elkaar eerst hebben ontbeten om daarna te vertrekken naar het blote voeten pad.
Het was een zoeken waar we moesten zijn, zeker toen bleek dat het pad bij een zorgboerderij was voor dementerende ouderen.. Dus ik maakte de opmerking tegen Heleen.. dat ze het nog niet wist maar dat dit haar nieuwe thuis was....

Het was even zoeken voordat we de ingang vonden maar toen we er waren konden we als eerste het pad gaan lopen. Ik had het nog nooit gedaan maar moet zeggen het was prachtig een unieke ervaring.

Als eerste moest je met je voeten drie keer een rondje lopen door bakken met koud water om je voeten alvast te laten doorbloeden, zodat je alles beter zou voelen.

We zijn begonnen met een stukje gras daarna moesten we over een aantal boomstronken..  om daarna door een maisveld te lopen om bij een bak aan te komen met amandelnoten doppen.. wat doen die krengen een pijn of mijn voeten waren erg gevoelig dank zij dat koude water..

We kwamen diverse bakken tegen waar je door heen moest,  tevens moesten we door een slootje lopen, erg leuk om dat slib door je tenen te voelen gaan.. De opmerking van Heleen over of ze wel zeker wisten dat er geen bloedzuigers waren maakte toch wel dat ik wat harder begon te lopen en wat minder er van genoot op dat moment.

Het was een bijzondere ervaring zeker als je aan het einde over stukjes glas loopt, heerlijk en bijzonder ook.

Aan het einde van het pad hebben we nog met onze voeten in een bak gezeten met visjes die je voeten schoonmaken. Het was een koopje voor 12,50 een kwartier in een bak met visjes die je aan je voeten knabbelen.. ik  vond het een bijzondere ervaring als of je voet in slaap is maar dan toch weer anders.. Een aanrader, al denk ik dat ik een volgende keer toch 30 minuten doe,.. dan zijn mijn voeten echt zacht en schoon.. heerlijk.

Daarna zijn we naar het dorpje Urk gegaan, dit kende ik niet echt, een bijzonder dorp waar ze alleen maar vis en vleesmaaltijden kennen. Men kent niet de vegetariĆ«rs als mede eters. Dus mijn maaltijd bestond uit een zelfverzonnen in elkaar gezette salade  van de kok.. van de garnering bij de andere gerechten. Maar het was prima en het smaakte goed.

Nadat we door het dorpje waren gelopen zijn we maar huiswaarts gegaan, het was een prima afsluiting na drie dagen weg met elkaar en slapen in een tent van twee nachten.

Bij thuiskomst heb ik meteen alles opgeruimd en heb mijn bed even begroet.. buitenlucht maak moe dat heb ik wel ontdekt inmiddels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten