maandag 3 juli 2017

Showcase



De Showcase is een overrompelende presentatie van een zinderend muziektheaterjaar. De ca. 50 talenten hebben zich gevoed en ontwikkeld door keihard te werken om zo het brede aanbod aan disciplines te leren kennen en beheersen. Dit proces wordt op de avond van de Showcase voor een volle zaal zichtbaar en hoorbaar gemaakt. Met een snoeigoed orkest en een aantal gerenommeerde regisseurs wordt deze ‘show’ uitgewerkt tot een onvergetelijke theateravond.
Op het grenzeloze speelvlak van de Showcase omhelst een glitterjurk een vuile stofjas. Daar klinkt het levenslied, en bralt een goddeloze crimineel, en wordt er gedanst op het grimmig slagveld van de taal. Zoek niet de rode draad, die ligt aan flarden.
De Showcase pakt je beet, beneemt je de adem en duwt je naar je hart.


Als je dit als inleiding leest dan wil je maar 1 ding, deze show  zien, zoals elk jaar ga ik met vriend Frans naar deze shows en geniet ik ervan. Het zijn prachtige vormgegeven shows, in een soort thema, en daarbij komt er altijd wel iets moois en prachtigs te voorschijn. De leerlingen die af gaan studeren krijgen allemaal een eigen stukje in het programma, waar ze iets zingen, soms dansen.. maar hun few minuts of fame.. prachtig. Jong talent dat mij kan raken en waar ik van kan genieten.


Het was weer een avond waar ik ademloos heb zitten kijken, zitten genieten van prachtige vormgeving, prachtig spel en mooie liedjes, stemmen etc
Het was een pracht van een cadeautje.

Daarnaast was het uniek om te horen dat showcase  vast geprogrammeerd gaat worden, ze subsidie krijgen voor studenten die goed zijn maar geen geld hebben, voor 9 kandidaten en ... er is een speler die dus in london is toegelaten op een speciale theater school. Iets wat uniek is. Nu heeft hij van de dik 17000 al 4500 bij elkaar gesprokkeld.. en nu kwam het grote nieuws, het bestuur, de docenten en alle leerlingen hebben met elkaar geld bij elkaar gelegd zodat de resterende 12000 door hun betaald gaat worden. zodat hij zijn studie daar kan gaan doen.

Ouwe nicht als ik ben zat ik meteen in tranen  en vond ik dit mooi, talent wat een kans krijgt en dat na zijn opleiding door zijn school nog eens extra de kans krijgt om toch de ingeslagen weg te volbrengen op zijn eigen manier..

Het was een prachtige avond waarin ik heerlijk heb genoten..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten