zondag 9 juli 2017

De parade 2017 in Den Haag

Vandaag, de eerste dag van mijn zeer korte vakantie van slechts 6 weken, ben ik met de mannen naar De Parade gegaan in Den Haag, de enige festivalterrein waar ik nog nooit geweest ben. Dus ook voor mij nieuw hoe het daar aan toe gaat. Zeker ben ik benieuwd naar het publiek wat daar loopt. Tot dusver staat Utrecht nog steeds op 1 voor mij, ik vind de sfeer daar leuk, het terrein is vanuit de trein gemakkelijk bereikbaar, binnen 10 minuten, en het is gewoon de mensen die er komen, zo leuk en zo open.. Amsterdam vond ik tot dusver het minste.. Te groot terrein, met te weinig tenten dan. Dan is ineens de parade een kleine kermis met niet genoeg dingen.. De mensen die daar komen waren in dat opzicht ook niet echt bijzonder. De sfeer vond ik er niet te vinden die ik herken van uit Utrecht. Daar komt bij het terrein ligt te ver vanaf welke station dan ook, en naar het terrein lopen, nadat je ergens heel duur je auto hebt kunnen parkeren, is een eind.. alsof je naar Dance Valley loopt in Spaarnwoude en dan aan het einde van een ver afgelegen parkeerterrein staat.


Vandaag ging het helemaal geweldig, ik heb vakantie en meteen al de eerste dag ben ik compleet stuurloos, ik loop als een kip zonder kop rond. vraag me veel dingen af maar kom niet met antwoorden.

Het begon al met de metro naar Den Haag, ik stap uit en denk.. ik heb niet uitgecheckt, dus ik naar de balie.. blijkt dat ik niet eens heb ingecheckt, iets wat ik nooit doe en altijd op let compleet vergeten.
Daarnaast moest ik in Den Haag op het CS naar het toilet en loop vol enthousiasme de trap af naar beneden naar de fietsstalling.. dus weer terug naar boven en naar het toilet. De mannen piesten bijna in hun broek van het lachen.

Goed wij met z'n vieren naar de Parade, ik moet zeggen, dat Utrecht echt mijn nummer 1 blijft maar Den Haag is een mooie nummer 2, dan op 3 Rotterdam en 4 Amsterdam.

Op het terrein eerst even wat gegeten en daarna samen de voorstellingen uitgezocht die we wilden bezoeken. Dat hebben we meteen geregeld. Kaarten gehaald, en daarna konden we wat dwalen en lekker wat drinken. We zijn begonnen met een doorlopende voorstelling. Deze ging over reizen in de trein etc, op zich aardig maar van de 15 minuten waren er 5 zinvol en grappig, daarna werd het saai en eentonig.

De voorstelling van Jan Rot was prachtig, over "dit is mijn moeder" zeker het laatste lied , zo mooi en ontroerend.. dit is voor mij de topper van de avond geweest.

De voorstelling van Ellen ten Damme, stond mij tegen, maar ik moet zeggen het is een mooie show, die met prachtige nummers iets moois maakt. Het nummer Hello in het Frans is prachtig.. maar zo jammer dat aan het eind, ze toch weer wat banaals moet doen. Ze heeft dat niet nodig, ze is goed kwa stem, haar show is prachtig.. dus  hou het daarbij en ga net niet te ver.. zo jammer vond ik dat.


De voorstelling van een aantal theatermakers die ter plekke leken te improviseren, die samen een stuk verzonnen was ook in zijn eenvoud prachtig, heel knap om scenes te spelen die niet goed moeten gaan en dat het je lukt om dit vol te houden. Een aangename verrassing was wel dat de oude MEes Kees meespeelde bij deze groep.. maar het blijft een beetje hoe dan ook mees Kees.
Om  kwart voor elf zijn we vertrokken richting tram en metro en op Den Haag CEntraal ben ik bijna door Chris naar de verkeerde tram gestuurd maar dit keer was ik helder en ging ik het goede perron op en nam ik ook nog de goede tram.. Keurig voor 12 uur was ik binnen, het sprookje van Assenpoester was voor mij dit keer niet van toepassing , en ben ook geen schoen verloren.

HEt was weer een prachtige dag met mensen die me dierbaar zijn









Geen opmerkingen:

Een reactie posten