maandag 10 juli 2017

het gaat beginnen

 Hoe onhandig kan je het soms plannen.. maar goed het is voor het goede doel... Mijn badkamer gaat een douche worden. Ergens is het jammer dat het bad eruit gaat, maar het is ook wel lekker.. Ik ben het randje zo zat. Dit heeft niets met ouderdom te maken maar gewoon omdat een inloop douche toch lekkerder is dan een instap bad.

De planning van mezelf niet handig, de eerste week van mijn slechts 6 weken durende vakantie ben ik al kwijt aan het elke ochtend opstaan om 6.30 omdat om 7.00 de werkers komen om mijn badkamer tot een douche te maken. 

Om 5 voor 7 kreeg ik al de eerst man over de vloer.. die begon met mijn gang vol te leggen met papier.. om half 8 kwam Klaas klus..  Bij binnenkomst heeft hij meteen zijn geurvlaag afgegeven door gebruik te maken van mijn toilet..... misschien is dit  wel typisch Volendams.. dat weet ik niet.. Het is een man die veel kan, maar ook wat moeilijk uit zijn woorden komt. Zet mij daar naast met mijn spraakwaterval.. je begrijpt het.. de verwarring is compleet... , we begrijpen elkaar half. Ben ook net wakker dus het werkt allemaal niet zo heel goed momenteel.. zo heel vroeg in de ochtend..

Terwijl Klaas klus druk in mijn huis aan het klussen is, ben ik maar begonnen met de bundel van 2017, de gecorrigeerde flarden die niet in de bundel van 2016 kunnen, incluis het verhaal over een oud leerling die ook gewoon een plek moet krijgen, mijn site aan het bijwerken. kortom dingen die ik anders niet zou doen omdat ik me uitslaap. Daarnaast overweeg ik om een bundel te maken waarin de flarden incluis foto's, in zwart wit, zullen staan voor 2018. Misschien zal het ook een bundel worden met de flarden die ik geschreven heb na het overlijden van dierbaren van dierbare vrienden van mij.. De foto's zullen in zwart wit blijven, dit omdat een kleurenbundel wel heel erg duur gaat worden, en met de zwart wit foto's zijn ze net zo mooi en boeiend. Maar dat is iets voor in de loop van de week. Eerst een nieuwe speciale bundel aan het afmaken, daarna kunnen we verder met dat wat nog op de planning staat. In ieder geval moet de bundel voor 2017 zo goed als af zijn deze week.
Vandaag was het de sloop dag.. wat inhield dat alles wat los en vast zat, er uit is gesloopt. Ik was al vroeg begonnen met mijn badkamer leeg te ruimen, alles zo neer te zetten dat ik er minder last van heb etc. Helaas ben ik wel vergeten om ook meteen ff alles schoon te maken en dat wat ik toch niet gebruik weg te gooien.. dus dat moet ik nog even doen als ik de badkamer weer in ga ruimen.

Dit jaar wil ik een keer geen gebruik maken van spijkers en schroeven, maar probeer ik alles met hele goede plak dingen alles vast te zetten aan de muren. Dit voorkomt een hoop narigheid als ik mijn huis ooit ga verlaten, omdat ik wil verhuizen naar waar dan ook,.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten