donderdag 13 juli 2017

het einde komt in zicht

 Het was gisteren voor zowel mijn tegelzetter ( Rene) als mij afzien maar het is gelukt.. het ging goed.. hij is opgeschoten gelukkig. De vloer is gelegd.. de muurtegels zitten er in... kortom het ging goed.

Natuurlijk heb ik hem  gisteren een kopje koffie aangeboden, maar, zoals jullie gisteren al lazen drinkt hij dat niet. dus had ik cola.. twee cola zero.. gekregen en gewone cola van de aldi. hij koos keurig voor de cola zero.. wat me niet verbaasde. Heel optimistisch vertelde hij me dat de zooi  van gisteren  het ergst zou zijn, het zou heel zwart worden en ik moest me beseffen dat het na gisteren alleen maar beter zou gaan worden.. daar hoop ik dan maar op.. ik geloof het maar blind.

Aan het einde van de middag, bleken zijn schoenen erg vuil, aangezien de galerij glijvrij is gemaakt met speciaal spul, komt er veel spul van zijn schoenen wat dan achterblijft.. dus hij wist ff niet hoe hij naar het portiek moest komen, gul als ik ben vroeg ik hem welke maat schoenen hij had, nou dezelfde als de mijne, dus ik heb hem een paar schoenen geleend om zo over de galerij te lopen naar het portiek om daarna zijn eigen schoenen weer aan te trekken. Je merkt het ik begin het te leren ik word steeds socialer. ik bied koffie aan, heb zelfs cola in huis.. geef mijn schoenen te leen, maar dat ontbijtje op bed van deze mannen als dankbaarheid is nog steeds ver te zoeken..

Het grappige is dat Rene heel veel in zichzelf praat. dus af en toe reageer ik maar dan blijk ik niets te hoeven zeggen omdat hij tegen zichzelf praat.


Daarnaast kreeg ik te horen van Rene  dat hij dus hier vroeg moet zijn van de verhuurder omdat er oude mensen wonen.. ik dacht dat ik het bestierf.. oude mensen.. ik zit nog in de bloei van mijn leven..hoe durft hij dat te zeggen.

Maar inmiddels bij dag 4 aangeland.. het gaat snel denk ik... Rene kwam zoals te verwachten was wederom om half 8.. maar dat is te doen, dat maakt niet uit.. ik kon zo even heel rustig wakker worden en aan het leven wennen. Het is verbazend hoeveel leven er in de brouwerij hier is op het plein.. dat ik daar gewoonlijk door heen slaap is iets wat me verbaasd.

Terwijl Rene zijn spullen uitpakt, heb ik hem even gefeliciteerd met zijn vriendin haar verjaardag.. Hij keek me wat schaapachtig aan met zijn twee gouden oorringetjes in 1 oor. zal wel Volendams zijn dat men dat draagt. Maar ik heb mijn statement gemaakt... heel fijntjes er nog even aan toegevoegd dat ik dat soort dingen niet vergeet.

Vanochtend druk geweest met het verwijderen van stof uit het huis.. het blijft een soort van water dragen naar de zee, maar het went. het komt goed.... Alle water wat je nu draagt hoef ik morgen niet door mij hele huis te verwijderen denk ik dan maar.

Vandaag was Rene heel snel met werken, het ging heel goed, de vloer van de badkamer lag er zo in.. binnen een half uurtje.. toen ff een half uurtje wachten en boem voegen en klaar.. daarna  heel lang met hem staan te praten.. Laat ik het zo zeggen, ik had kennelijk mijn vriendelijke "praat maar" smoelwerk op.. want ik kreeg zijn hele levensverhaal..  een goede vriend van mij zou zeggen dat hij hiervan met gemak een huisje in Frankrijk kan kopen.. maar ik hou er een mooie tegelvloer aan over is ook prima.. en een goedkope tip voor een mooi douchewandje, een adresje.. dus dat is ook heel veel waard.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten