vrijdag 21 juli 2017

Middagje leiden

 Nadat ik had gesport, even onder de zonnebank had gelegen omdat de zon te veel tijd vraagt voor het effect dat ik hoop te krijgen, ben ik naar Leiden gereden... ik had een missie. Ik wilde voor een tweede keer naar de Hortus en ik wilde ook het Museum van oudheden bezoeken. Vriendin Kitty had me gewezen op een tentoonstelling over Rome, het leek me niets, maar om zo een leuke middag met mezelf te hebben leek me dat een goede investering. Zeker nu mijn tenen zo mooi geworden zijn. 

Dus rond 13.00 kwam ik aan in Leiden. Net als de vorige keer besloot ik om niet de normale route te volgen maar de kruip door sluit door route zodat je niet zo goed weet waar je uitkomt maar waar je wel veel dingen kan zien. Het was een heerlijke wandeling dat kan ik wel stellen .Erg bijzonder vond ik het huis met de vogelkooitjes  met daarin kanaries.. Ze hingen daar, ik had ze in eerste instantie niet eens door maar ineens zag ik ze.. omdat een kanarie begon te fluiten.. Prachtig dit. Vroeg me wel af of ze er ook in de winter zitten en dat hoop ik niet voor ze, maar goed dat valt te controleren.

Bij aankomst bij de Hortus, mijn oriƫntatie van een verdwaalde postduif met een stoornis voor links en rechts, hielp niet meteen mee dat ik de goede kant op liep, na een aantal keer heen en weer te zijn gelopen kwam ik toch aan bij de Hortus. Het eerste wat ik heb gedaan het is ook dom om na het sporten te gaan rijden als je anderhalve liter water naar binnen hebt gewerkt, was het toilet. Ik stond op springen. Tevens bleek dat het eten van gisteravond bij de Burgemeester zo zijn eigen manier van verteren heeft.. het was sneller dan zou moeten.. en kwam wat vaker dan gewoonlijk. Ik zou kunnen zeggen dat het buikgriep is maar ik denk dat niet.

Daarna eerst op het terras gezeten met een heerlijke kop thee en een broodje, bewust geen gebakje etc, maar gewoon de gezonde snack omdat ik toch moest eten tenslotte. Ik had een prachtige plek, in mijn eentje een complete bankstel met kussens etc.. ideaal.. nadeel het was midden in de brandende zon.. maar ook dat went denk ik. Daar heerlijk gezeten, genoten van de gesprekken om mij heen, wat praten mensen toch soms over domme dingen en kan ik de gesprekken niet volgen. Een gesprek tussen twee wat oudere dames, de ene was voor de tweede keer getrouwd in het groen, want ja wit kon niet meer, dat was  ongeveer 15 jaar geleden en het pakje had ze laatst gepast, het paste haar niet meer.. nee gek. als je over een bepaalde leeftijdsgrens komt, dan zakt de boel. en past alles niet meer wat je vroeger wel paste, sterker nog. je moet het eigenlijk ook niet dragen omdat het niet mee staat.

Daarnaast een aantal vrouwen met elkaar op pad, gingen afrekenen, iedereen zei, joh we delen het gewoon met elkaar omdat het toch allemaal ongeveer 7, euro 50 is per broodje waarom een dame heel enthousiast riep die van mij was 8 was 8..  okey. wat bedoel je daar mee.

Terwijl ik zat kwamen er twee dames aanlopen die vroegen of ze bij mij mochten zitten om de bank... ik wilde eerst nee zeggen maar dat is ook zo onaardig dus prima.. Deze dames waren denk ik of zussen of al heel lang vriendinnen, ik heb met verbazing naar hun gesprek geluisterd. het begon ermee dat de ene zei, nou even in de zon hoor, niet te lang.. kan ik niet tegen.. even maar hoor... Maar ja ik had al de ervaring dat de bestelling lang duurt, maar ik heb geleerd om te zwijgen..  Daarna zei die andere, we moeten meteen even zeggen dat we allebei apart willen betalen..  Het nivo begon te stijgen.. Daarna kwam de opmerking of ze wat zouden eten, waarop de ene zei, nee ik kan niet eten dat weet je met die mond.. die ander zei. nee dat begrijp ik en ik hoef nog niks heb net al gegeten..  Nivo daalt..
Terwijl mijn broodje eindelijk komt, ik me nog even in gedachten zat af te vragen of Freek Bartels bij mij op het terras zat en tegen me knipoogde... vroeg de dame met de pijnlijke mond of ik het erg vond als ze ging roken. Ik vond dit heel erg aardig en attent. dus ik zei. ik rook zelf niet en ik vind het niet prettig tijdens mijn eten dat u rookt.. Geen punt hoor, nu daalde niet alleen het nivo van het gesprek maar ook de sfeer... het werd stil.... 

Gelukkig bedachten de dames dat ze best wel eens ergens anders konden gaan zitten en dat deden ze dan ook. en daar hebben ze er met volle teugen van genietende de ene naar de andere sigaret op gestoken. wel zelf gedraaid.

Na mijn lunch ben ik de hortus doorgelopen, de kassen zijn wat verouderd en kampen met wat achterstallig onderhoud maar ze zijn wel sfeervol. De tuin die er om heen ligt is helemaal goed en leuk ik heb er heerlijk gedwaald en prachtige foto's gemaakt. Daarna ben ik naar het museum voor oudheden gegaan, voor de tentoonstelling. Dit keer was ik aangenaam verrast, ik vond hem leuk en onderhoudend. Zeker omdat ik zulke mooie dingen zag, zelfs dingen uit Pompeii zag en herkende.. erg leuk. De opzet is mooi en verrassend.

Daarna met mijn oriĆ«ntatie gevoel van de hierboven genoemde postduif naar het centrum gelopen. leve Google maps.. anders was ik denk ik nooit aangekomen in het centrum, Daar eerst even de flying tiger bezocht, waar ik wederom niet met lege handen weg kon komen, daarna de so low, ook wederom wat spullen gekocht die ik eigenlijk niet nodig heb maar wel handig is voor een etentje.  Terwijl ik langs de acti sport liep zag ik een geweldige aanbieding, Puma sportsokken de wat dikkere variant in de aanbieding dus maar meteen 3 setjes van 3 meegenomen, terwijl ik verder loop kom ik langs de dumpwinkel en zie daar een broek hangen, 3 kwart zwart in het model waar ik nog steeds echt afscheid van moet nemen.. de stof is anders maar de kleur klopt, zwart, het model klopt.. en hij past, dus ik denk dat er een nieuwe tot hij uitelkaarvaltbroek aangeschaft is..
Daarna lekker naar huis, wat heerlijk dit om ze te genieten in je vakantie. Amsterdam staat ook nog op het program dus dat komt ook nog.
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten