woensdag 15 maart 2017

STEMMEN

Zoals elke Nederlander zou moeten doen, we hebben tenslotte dat recht maar ook de plicht om een stem uit te brengen. Kijk om ons heen wat er in bepaalde landen gebeurt als je niet stemt.. of sterker nog zie hoe bepaalden "leiders" al zo ver gaan dat ze een land dreigen met sancties omdat men zicht houd aan de in dat land geldende wet.. of sterker nog.. in het land van die wet is het zelfs verboden om in een ander land stemmen te gaan proberen te winnen, bij mensen die niet meer in dat land wonen.... Kortom.. we hebben het recht en laten we dat recht ook gebruiken aub.

Dus heel vroeg voor mijn doen, ondanks dat de wekker al gegaan was, ik nog heel graag wilde blijven liggen, heb ik me ontworsteld aan mijn witte vriend en ben ik na het zoeken naar mezelf in de badkamer, me voorzien heb van de nodige levensmiddelen om de dag goed te kunnen beginnen, naar het stemburo gegaan.. Het was daar niet druk, slechts 3 mensen voor me. Dus ik was blij het kon wel eens heel erg opschieten dacht ik zo. Helaas niets is minder waar.. het voltallige personeel van het stembureau hadden de instructies niet goed of nauwelijks gelezen, of niet begrepen, er werd voortdurend overleg gepleegd.. over van alles en nog wat.. met nog 3 voor je, die ook boven een bepaalde leeftijdsgrens zaten, duurde het erg lang.. maar goed uiteindelijk kreeg ik het stembiljet en kon ik het zo felbegeerde rode stipje zetten... 

Na eerst heel lang te hebben moeten zoeken naar de juiste partij, daarna de juiste kandidaat. altijd de onderste man van de partij waar ik dit keer op wilde stemmen. Daarna kwam het gevecht met het biljet.. het moest natuurlijk weer keurig netjes op gevouwen worden.. maar hoe.. aan ruimtelijk inzicht heb ik meestal geen gebrek,.. maar nu dus wel.. dus ik heb me er in verdiept.. over na gedacht... en uiteindelijk ben ik ongeveer 5 minuten bezig geweest om uiteindelijk in de moed der wanhoop het formulier maar gewoon in te leveren. Geloof dat het niet meer te herkennen is strakst maar ach dat maakt ook niet uit toch Ik heb  mijn burgerplicht gedaan en ben erg creatief geweest met het inleveren van dit blad. 

Door al dit gedoe was ik bijna te laat op mijn werk, dus ja hopen dat de weg lief is, dat de weg toegankelijk is en dat het gaat lukken.. dus gassen met die auto.. ( nee niet met die lolly, is iets heel anders) Dus wat tref je altijd, het leek wel Mr Bean, in die scene op die trap in het hotel dat hij naar beneden wel.. het was denk ik langzame mensen dag.. ik kreeg een schattig blauwe fiat panda voor me rijden. maar dat reed traag.. mijn hemel... dat schoot niet op.. Nog geen 30 op een weg van 50.. ik kreeg het steeds benauwder, mede omdat ik dacht.. ik ga het dus niet halen dat is duidelijk.. 

Bij elke mogelijke afslag dacht ik.. ja hij gaat weg. maar nee, meneer knikkebol bleef traag rijden en bleef de route volgen die ik ook volg.. kortom.. het was bidden tot het einde..

Gelukkig kwam het uiteindelijk goed, ik heb gestemd en ik was op tijd.. maar wat een gedoe maak ik er toch van met dat stemmen, gelukkig is dit niet jaarlijks ..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten